Meniu

Internet în avion. Ce companii oferă acces WiFi?

Internet în avion. Ce companii oferă acces WiFi?

Internetul din avion este obținut fie din spațiu, prin conectarea aeronavei la sateliți, sau de pe Pământ, prin conectare la turnurile de telecomunicații.

În funcție de tehnologia adoptată și tipul de antene din fiecare aeronavă, rețelele transferă date de la 3 la 70 Mbps.

Cu toate acestea, intervine situația împărțirii benzii, cu toți pasagerii din cabină, dar și cu celelalte avioane din spațiul aerian. Presupunând că un avion nu se îndepărtează de aria acoperită de servicii, furnizorii mențin conexiunea din momentul decolării până la aterizare. Prin antena montată pe avion, semnalul parcurge 35000 km de la Pământ și înapoi într-o secundă. Problema este menținerea conexiunii în stratosferă la o viteză a avionului de aproximativ 900km/h. Cea mai nouă tehnologie impune montarea antenelor pe partea de jos a aeronavei, comunicând cu o rețea de 160 de turnuri de telecomunicații.

Din aceste motive apar tarifele mari solicitate pentru serviciile de internet la bordul aeronavelor, însă nu garantează și o conexiune bună. Sunt mulți oameni de afaceri care sunt dispuși să plătească sume foarte mari pentru a rezolva situații legate de business. Există și aspecte pozitive, deoarece cererea fiind tot mai mare, tehnologia avansează, iar internetul devine indispensabil pe rutele internaționale și domestice. Tot mai multe companii militează pentru servicii gratuite WiFi pentru a face față competiției acerbe.

Cei mai mari provideri de internet sunt Gogo (American, Virgin America, Delta, Alaska Airlines, Air Canada), Row44 (Norwegian), Panasonic Avionics (United Airlines, Aer Lingus, Air Berlin, Lufthansa, SAS, Turkish), OnAir (Aeroflot, Emirates, Iberia, Qatar, TAP).

Doar 8 linii aeriene oferă WiFi gratuit la bordul aeronavelor

Acestea sunt Emirates, JetBlue, Norwegian, Turkish Airlines, Air China, Philippine Airlines, Hong Kong Airlines și Nok Air.
Există companii aeriene care au aceste servicii contra-cost, doar pe anumite aeronave sau doar pasagerilor care au optat pentru anumite clase tarifare, spre exemplu Clasa Business.

Toți operatorii cu acces la internet sunt:

Aer Lingus ANA Garuda Indonesia Mango Airlines TAM
Aeroflot British Airways GOL Nok Air TAP Portugal
AirAsia Cebu Pacific Air Gulf Air Norwegian THAI Airways
Air Berlin China Eastern HongKong Airlines Oman Air Transaero
Air Canada Delta Air Lines Iberia Philippine Airlines Turkish Airlines
Air China Egypt Air Icelandair Qatar Airways United
Air France Emirates JAL Ryanair US Airways
AirTran Etihad JetBlue SAS Vietnam Airlines
Alaska Airlines EVA Air Lufthansa Saudia Virgin America
All Nippon Airways Finnair Libyan Airlines Singapore Airlines Vueling
American Airlines Frontier Airlines Malindo Air Southwest Airlines WestJet

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

 

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!