Meniu

Cartea de îmbarcare pe telefonul mobil. Care sunt companiile și aeroporturile care acceptă această opțiune?

Cartea de îmbarcare pe telefonul mobil. Care sunt companiile și aeroporturile care acceptă această opțiune?

Numeroase companii aeriene permit pasagerilor utilizarea telefoanelor mobile pentru prezentarea permiselor de îmbarcare la aeroport, în detrimentul cărților clasice, imprimate pe hârtie.

După efectuarea check-in-ului online, cartea de îmbarcare astfel obținută (electronic/ mobile boarding pass) poate fi descărcată pe telefon (prin e-mail sau prin aplicația de mobil) sau poate fi salvată sub formă de captură de ecran (screenshot) pe dispozitivele Android, Blackberry, iPhone. Cartea deține un cod de bare care stochează informații despre pasager și zbor. Acesta este apoi scanat la aeroport la punctele de securitate sau porțile de îmbarcare.

Companii aeriene

Majoritatea liniilor emit cărți de îmbarcare electronice, cum ar fi Qatar Airways, United Airlines, AirAsia, Singapore Airlines, Air Canada, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, JetBlue Airways, American Airlines, Alaska Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Jetstar Airways, Iberia, US Airways, British Airways, KLM, Aer Lingus, Turkish Airlines, Qantas (piața internă), EasyJet, Tarom, Wizz Air sau Ryanair.

Beneficiile cărții de îmbarcare electronice sunt:

  • economisirea timpului la aeroport și evitarea aglomerației
  • soluție în cazul în care nu aveți o imprimantă
  • ecologic, nu mai este consumată hârtie pentru imprimare

În cazul adoptării acestei opțiuni este importantă verificarea bateriei telefonului și salvarea cărții de îmbarcare în dispozitiv, pentru a evita situația lipsei unei conexiuni la Internet în aeroport.

Pentru cei care călătoresc cu mai multe persoane într-o singură rezervare, nu toate aplicațiile pot încărca mai multe cărți pentru toți pasagerii. Este indicat să verificați această variantă înainte de a ajunge la aeroport.

Aeroporturi

Majoritatea aeroporturilor dețin tehnologie și acceptă citirea cărților de îmbarcare de pe mobil, cu câteva excepții. Acestea sunt:

Alghero Gran Canaria (Las Palmas) Oujda
Antalya Grenoble Ponta Delgada
Bastia (Corsica) Hurgada Preveza
Belgrade Izmir Pristina
Bodrum Kefalonia Rabat
Cassablanca La Rochelle Sharm El Sheikh
Dalaman Marrakech Tangier
Essaouira Menorca (Mahon) Tel Aviv
Fez Monastir Volos
Figari (Corsica) Moscow Domodedovo Zaragoza  

 

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!