Meniu

Cum să rezerv un bilet de avion ieftin?

Cum să rezerv un bilet de avion ieftin?

Spre deosebire de alte mijloace de transport, în cazul biletelor de avion tarifele nu sunt constante. Acestea se modifică tot timpul, în funcție de circumstanțe variate precum segmente, sezon, cerere și alte elemente. Astăzi se pot achiziționa bilete pentru o destinație, cu un tarif anume, însă pe măsură ce ne apropiem de data călătoriei, acesta poate atinge 6-7 niveluri diferite.
Există câteva reguli care pot ajuta călătorii în identificarea celor mai ieftine zboruri. Să aruncăm o privire pe acestea, reținând că nu toate se aplică de fiecare dată.

1.    Rezervarea în avans
Această metodă este o variantă sigură de a căuta o excursie la un tarif mai avantajos. Excepție fac desigur, ofertele last minute, cu toate acestea ele nu sunt adecvate pentru călătorii non-accidentale. De asemenea, o rezervare făcută cu mult prea mult timp înainte, nu este o soluție optimă.

Așadar, cu cât timp înainte trebuie să rezervăm?
Conform analizei de vânzări, eSKY.ro consideră că cea mai bună perioadă de identificare a celor mai bune tarife pentru călătorie este între 3 și 10 săptămâni înainte de perioada plănuită.

 


2.    Flexibilitatea datelor de călătorie
În condițiile în care călătoria dumneavoastră nu are date fixe, după introducerea datelor în motorul de căutare și afișarea rezultatelor de zbor, puteți selecta opțiunea +/-3 zile. În acest mod, veți obține mai multe variante de date pentru o călătorie mai avantajoasă. Uneori, chiar și o zi diferență poate modifica tariful considerabil.
De asemenea, este important de precizat că zborurile foarte matinale sau târzii sunt mai puțin convenabile, însă sunt mult mai ieftine.

Alegerea companiei aeriene potrivite
Înainte de optarea pentru o anumită companie, asigurați-vă că există operatori low-cost pentru destinația dorită. În general, aceștia oferă zboruri mai ieftine.
Înainte de a lua o decizie, trebuie luați în considerare mai mulți factori care pot crește costurile călătoriei. De exemplu, operatorii low cost vor taxa separat pentru bagajul de cală. De asemenea, mesele la bord nu sunt incluse în tariful biletului de avion. În plus, companiile low-cost aterizează pe aeroporturi mai mici, sau înafara orașelor, ceea ce implică un cost mai mare pentru deplasarea la hotel.
Așadar, chiar dacă un bilet low-cost pare mai ieftin la început, nu ignorați cheltuielile secundare și asigurați-vă că luați în calcul și zborurile de linie, deoarece pot ajunge mai favorabile.

 

3.    Călătorii dus-întors
Dacă ați ales o companie aeriană de linie, este indicat să achiziționați bilet dus-întors. Chiar dacă doriți o călătorie pe un singur segment, cu siguranță biletul dus-întors va fi mai ieftin. Aceste modificări nu se aplică la operatorii low-cost. 

4.    Aeroporturi alternative
Căutați zboruri către toate aeroporturile din orașul dorit. Spre exemplu, în cazul căutării de bilete de avion spre Londra, există 6 aeroporturi. În acest mod, căutarea dvs. nu trebuie să se restrângă doar la Heathrow și Gatwick, ci poate genera mai multe rezultate.
 
De asemenea, în funcție de destinația aleasă, dacă vă este mai convenabil puteți alege un alt aeroport de plecare din România. Astfel, puteți găsi bilete de avion cu tarife mult mai avantajoase.

 

5.    Extrasezon
Puteți cerceta care este sezonul în care destinația aleasă este mai puțin vizitată. În acest mod, evitați călătoria în timpul evenimentelor importante și ale sărbătorilor. Spre exemplu, biletele de avion spre Rio sunt foarte scumpe în timpul Carnavalului, iar biletele pentru Moscova vor atinge praguri foarte înalte în perioada Cupei Mondiale la Fotbal. Biletele de avion în jurul sărbătorilor de Paște și Crăciun sunt cele mai ridicate din tot anul, indiferent de destinația aleasă.

6.    Cea mai bună zi
Care ar fi cea mai bună zi pentru rezervarea de bilete ieftine? Această întrebare este adusă permanent în discuție. Un lucru este sigur – regula nu se aplică 100% la toate zborurile, deoarece fiecare linie aeriană promovează tarife diferite, la ore variate, în fiecare zi.

Mai mult decât atât, multe analize demonstrează că biletele de avion sunt mai ieftine în zilele de marți, joi și sâmbătă și mai scumpe vineri și duminică.

Dacă primiți sfaturi de genul biletele sunt ieftine de marți după-amiază până la 2 dimineața miercuri, puteți încerca. Există posibilitatea (dar nu este garantat) că veți nimeri cea mai bună ofertă.

7.    Consultare
În cazul în care nu aveți experiență în rezervarea online, puteți apela cu încredere la consultanți profesioniști. Ei pot face rezervarea într-un mod mai rapid și vă pot oferi opțiuni în afara site-ului. Consultanța este extrem de utilă pentru zborurile intercontinentale. Puteți așadar, apela Serviciu Clienți la 031 100 3759.

8.    Verificați regulat ofertele
Pentru a fi la curent cu toate promoțiile este indicat să verificați frecvent www.esky.ro, să vă înscrieți la newsletter și să urmăriți site-urile de socializare eSKY România. Doar în acest mod veți fi permanent informați și puteți rezerva cele mai avantajoase oferte. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!