Meniu

Recepția bagajelor

Recepția bagajelor

Recepția bagajelor la aeroport
După sosirea pe aeroportul de destinație și îndeplinirea formalităților la sosire, pasagerii sunt ghidați spre zona de ridicare a bagajelor de cală. Acestea apar pe o bandă rulantă, iar fiecare pasager trebuie să își recunoască bagajul după caracteristicile fizice și după etichete. Pe aeroporturile mari sunt afișate zborurile deasupra fiecărei benzi rulante, astfel încât pasagerilor să le fie ușor să își găsească bagajele.
Timpul de așteptare pentru sosirea bagajelor nu depășește de regulă 45 de minute.
Dacă ați ridicat din greșeală bagajul altui pasager, întreaga responsabilitate civilă vă revine, precum și costurile de expediere a acestuia la destinatarul de drept.

Transferul bagajelor la zborurile cu escale
În cazul zborurilor cu una sau mai multe escale, transferul bagajelor între zboruri revine în totalitate companiilor aeriene. Acesta este transferat de la un zbor la altul, iar bagajul este ridicat de pasageri la destinația finală.
Dacă zborul de legătură are loc în ziua următoare, pasagerul trebuie să își ridice bagajul pe aeroportul de tranzit și să îl înregistreze din nou pentru următoarea cursă, a doua zi.
Excepție: Zborurile spre SUA. In acest caz, la primul aeroport de aterizare de pe teritoriul Statelor Unite se efectuează controlul imigrației, iar pasagerii trebuie să-și ridice bagajele pentru a permite verificarea acestora. Dacă zborul se continuă tot pe teritoriul SUA, bagajele trebuie reînregistrate și predate companiei aeriene.
Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!