Meniu

Călătoria cu animalul de companie

Călătoria cu animalul de companie

Companii aeriene low-cost

Ryanair, Wizz Air, easyJet

Nu permit transportul animalelor (câini, pisici, reptile, insecte etc), cu excepția câinilor însoțitori pentru persoanele cu dizabilități

Norwegian

Permite transportul câinilor și pisicilor pe durata zborurilor în țările nordice, dar numai în schimbul unei taxe. În timpul efectuării rezervării sau cu cel puțin 48 de ore înainte de zbor se recomandă anunțarea transportului pentru animalul de companie. Rezervarea biletului de avion pentru câine sau pisică nu se poate face prin intermediul site-ului. 

Germanwings

Permite transportul de câini și pisici în schimbul unei taxe. 

Aer Lingus

Permite transportul de animale, numai pentru zborurile din Irlanda către Statele Unite ale Americii (New York, Boston, Orlando) și numai în transportul de marfă.

Air Berlin

Permite transportul de animale (cu excepția reptilelor), atât în cabină, cât și  în compartimentul de bagaje. Intenția de a transporta animalul ar trebui să fie raportată prin telefon în momentul rezervării biletului.

La bord pot fi luate doar animalele cu o greutate până la 6 kg (cușca inclusă). Animalele de peste 6 kg sunt transportate în cală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Companii aeriene de linie
Cele mai multe companii aeriene de linie permit transportul animalelor (în special câini și pisici). Intenția de a transporta animalul ar trebui să fie raportată companiei, de preferință în momentul rezervării unui bilet de avion. În acest scop, vă rugăm să ne contactați. Consultanții de la Serviciu Clienți vă vor ajuta la determinarea taxelor și aflarea condițiilor specifice de transport al animalelor.

 Cum pot transporta animalele în avion?
Animalele de companie mici, câini sau pisici, sunt transportate întotdeauna în cuști speciale. Greutatea cuștii împreună cu cea a animalului transportat nu trebuie să depășească 6 kg/ 8 kg (în funcție de compania aeriană). Cușca trebuie să fie suficient de mare, astfel încât animalul să stea comod înăuntru, să se poată ridica sau să se întoarcă. Cuștile trebuie închise pentru ca animalul să nu poată ieși, însă trebuie să fie prevăzute cu orificii de aerisire.

În mod normal, companiile aeriene permit transportul unui pasager cu un singur animal. Cușca nu poate fi așezată pe scaunul pasagerului, chiar daca pasagerul a rezervat un loc suplimentar.
Animalul trebuie obișnuit treptat să stea în cușcă, înainte de a pleca în călătorie.

Liniile aeriene permit transportul unui număr limitat de animale la bord sau la cală, fapt pentru care compania trebuie notificată în prealabil prin telefon, de preferință în momentul rezervării biletului de avion. Este posibil ca răspunsul privind transportul unui animal să nu îl primiți imediat. Rețineți că orice companie aeriană are dreptul de a refuzatransportul animalelor.

Restricții

  • o singură cușcă per pasager;
  • în funcție de tipul de avion: ATR 42 –  maxim 2 custi, B 737 si A 318 -  maxim 3 custi.

Documentele necesare pentru a transporta un animal în cadrul Uniunii Europene
De la 1 ianuarie 2012 au apărut noi norme privind transportul animalelor în cadrul Uniunii Europene.

Microcipul
Animalele domestrice trebuie să fie identificate prin microcip. În conformitate cu Regulamentul Parlamentului European dispozitivul trebuie să fie în conformitate cu ISO 11784/11785.

Tatuajul
Tatuajul este o metodă acceptată la 3 iulie 2011, cu toate acestea, comisia a permis transportul animalelor marcate cu tatuaje clare, lizibile, chiar dacă acestea au fost etichetate înainte de data respectivă. Singura condiție este ca stăpânul animalului să dispună de dovezi care să confirme data la care animalul a fost tatuat.

Vaccinul
Animalele domestice trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei. Pentru mai multe informații despre imunizarea animalului, verificați site-ul oficial al Autorității Naționale Sanitare Veterinare. Vaccinul nu trebuie făcut înainte de microcipare.

Pașaport
Animalele domestice trebuie să aibă un pașaport eliberat de un medic veterinar care atestă valabilitatea vaccinului împotriva rabiei. Un Inspector veterinar al DSVSA - București trebuie să ștampileze și să semneze pașaportul pentru a-l oficializa.

Călătorii în Irlanda, Finlanda și Malta
Câinii trebuie să aibă profilaxia împotriva viermilor (Echinococcus multilocularis) făcută cu cel mult 120 de ore, dar nu mai puțin de 24 de ore înainte de data călătorie.    

Câinele-ghid
Toate companiile aeriene, atât low-cost, cât și cele de linie permit pasagerilor cu handicap de vedere să călătorească împreună cu un câine-ghid, care va fi transportat gratuit. Pasagerii trebuie să informeze din tim pcompania aeriană privind călătoria cu un câine-ghid, de preferință atunci când este rezervat biletul de avion. Animalul trebuie să aibă toate documentele necesare. Unele companii aeriene nu permit transportul câinilor pe anumite rute. Dacă doriți să vă familiarizți cu condițiile de transport, contactați Serviciul Clienți sau verificați condițiile de transport ale operatorului ales.

Atenție!
Fiecare țară poate stabili individual condițiile privind importul animalelor pe teritoriul acestora. Înainte de a pleca într-o călătorie cu animalul de companie, verificați reglementările țării respective. De obicei, astfel de informații pot fi găsite pe site-urile web ale autorităților veterinare.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!