Meniu

De ce merită să încheiați o asigurare?

De ce merită să încheiați o asigurare?

Când planificați o călătorie, trebuie să vă gândiți nu doar la alegerea destinației, la găsirea celor mai bune preţuri pentru biletele de avion şi cazare, ci și la protecție în cazul unor situații neprevăzute înainte și în timpul călătoriei. Acestea includ, printre altele, ȋmbolnăvire, accidente, nevoia de a solicita ajutor pe pârtiile de schi sau atunci când ȋnotaţi. Dacă se întâmplă ceva neașteptat înainte de plecare, se poate ca o călătorie pregătită îndelung și uneori costisitoare să nu mai aibă loc. Același lucru este valabil și pentru evenimentele care pot apărea în timpul călătoriei şi care pot duce adesea la cheltuieli considerabile şi neaşteptate. Încheierea unei asigurări vă permite să evitați eventuale astfel de costuri.

Ce asigurare merită să cumpăraţi?

Asigurarea are un preţ mic şi oferă liniște și lipsa grijilor. Nu trebuie să vă ȋngrijoraţi, de exemplu, că v-aţi putea îmbolnăvi sau aţi putea suferi un accident în timpul călătoriei, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele care călătoresc cu copii sau vârstnici. Asigurarea completă de călătorie vă protejează de la ȋnceputul până la sfârşitul călătoriei şi include asigurarea de răspundere civilă, asigurarea de accidente, acoperirea costurilor medicale și multe alte tipuri adiţionale de protecție (de ex: acoperirea costurilor operațiunilor de salvare maritimă și montană).

De asemenea, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unei asigurări de anulare a călătoriei. Acest tip de protecție este efectiv din momentul în care ȋncheiaţi asigurarea și până ȋncepe călătoria (informații detaliate se găsesc în Termenii și Condițiile Speciale ale asigurării de anulare a călătoriei). În funcție de acoperire, asigurarea de anulare a călătoriei oferă rambursarea costurilor suportate pentru achiziționarea biletelor sau rezervarea cazării în cazul în care călătoria nu mai poate avea loc. Atenţie! Acest tip de asigurare poate fi achiziționat doar odată cu rezervarea biletelor de avion pe eSky.

Care sunt beneficiile asigurării?

Merită să încheiați o asigurare în primul rând pentru liniștea dumneavoastră. O vacanță sau o excursie scurtă de câteva zile ar trebui să ȋnsemne relaxare și amintiri plăcute de neuitat. Prin urmare, n-ar trebui să existe situaţii ȋn care să vă ȋngrijoraţi înainte sau în timpul călătoriei cu privire la un posibil eveniment neașteptat care ar duce la cheltuieli importante, răni sau îmbolnăvire. În plus, atunci când rezervați călătorii către destinaţii mai îndepărtate și mai scumpe (de ex: Caraibe, America sau Asia), e recomandat să vă protejaţi în cazul în care călătoria nu mai poate avea loc în cele din urmă.

Prin urmare, asigurarea de călătorie vă oferă liniște sufletească atât atunci când planificaţi şi așteptaţi călătoria, cât și ȋn timpul ei, când vă bucuraţi de locurile nou descoperite și vă relaxaţi departe de casă.

Este important de ştiut că atât asigurarea de călătorie, cât și asigurarea de anulare a călătoriei sunt soluții ieftine, iar acoperirea lor vă permite să evitați suportarea unor costuri neprevăzute şi adesea foarte mari înainte și în timpul vacanţei.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!