Meniu

Asigurarea de călătorie: pe care o alegem?

Asigurarea de călătorie: pe care o alegem?

În prezent, călătoriile sunt diferite faţă de cum erau cu doar câţiva ani ȋn urmă. Când plănuim o călătorie, trebuie să avem ȋn vedere mai multe detalii: să ne protejăm ȋmpotriva unor evenimente neaşteptate, să ţinem cont de eventuale documente suplimentare necesare sau de noi reguli de călătorie. De cealaltă parte, nu trebuie să neglijăm aspectele pozitive: mai puţină aglomeraţie, mai puţin timp pierdut la cozi sau preţuri mai mici. Dacă doriţi să călătoriţi ȋn străinătate ȋn această perioadă, e recomandat să verificați reguli de călătorie și să vă aprovizionați cu produse de călătorie suplimentare. Un element important pentru liniştea şi siguranţa dumneavoastră este o asigurare de călătorie potrivită. Din acest articol veţi afla ce fel de asigurări de călătorie sunt disponibile şi pe care ar trebui să o alegeţi.

Unele dintre ele vă pot proteja dacă vă ȋmbolnăviţi neaşteptat, ȋn caz de accident sau dacă bagajul vă este deteriorat ȋn timpul călătoriei (ȋn ţară sau străinătate). Alte asigurări vă pot ajuta să nu pierdeţi contravaloarea călătoriei dacă aceasta va fi anulată.

Este important să ştiţi cum să alegeţi asigurarea de călătorie potrivită şi de ce să ţineţi cont atunci când o achiziţionaţi pentru că produse aparent similare pot fi foarte diferite ȋn termeni de preţ şi acoperire. În acest caz, cea mai ieftină asigurare nu reprezintă ȋntotdeauna cea mai bună variantă pentru protecţia şi liniştea dumneavoastră. Vedeţi ȋn continuare ce fel de asigurări de călătorie puteţi achiziţiona pe eSky.

Asigurarea ȋn caz de anulare a călătoriei

Asigurarea ȋn caz de anulare a călătoriei vă ajută să nu pierdeţi banii pe care i-aţi cheltuit pe călătorie ȋn cazul ȋn care trebuie să o anulaţi din motive neaşteptate. Mai jos puteţi găsi 3 opţiuni de asigurare de călătorie disponibile pe eSky.

  Asigurare ȋn caz de anulare a călătoriei Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei cu opţiune de ȋntrerupere
boală neaşteptată ȋn caz de spitalizare + +
accident nefericit + + +
furtul documentelor necesare pentru călătorie (ex. paşaport sau carte de identitate) + + +
Infecţie COVID-19 - + +
agravarea stării de sănătate ȋn cazul bolilor cronice - + +
ȋmbolnăvirea animalelor de companie - + +
complicaţii ale sarcinii + + +
decesul persoanei asigurate, a persoanei co-asigurate sau a rudelor acestora + + +
alte motive personale dovedite - + +
şomaj involuntar - + +
schimbarea datei examenului - + +
când o puteţi achiziţiona ȋn termen de 5 zile după achiziţionarea serviciului de călătorie ȋn momentul rezervării unui bilet pe eSky ȋn momentul rezervării unui bilet pe eSky

Asigurarea de protecţie ȋn timpul călătoriei

A doua asigurare esenţială pe care e important să o aveţi ȋn vedere este asigurarea de călătorie. Aceasta vă va oferi linişte şi siguranţă pe durata călătoriei ȋn cazul unor evenimente neprevăzute.

Asigurarea de călătorie este caracterizată printr-o arie largă de protecţie ȋmpotriva situaţiilor neaşteptate care pot apărea ȋn timpul călătoriei. Merită să achiziţionaţi o poliţă de asigurare atât pentru călătoriile ȋn ţară, cât şi pentru cele ȋn străinătate.

Ce conţine poliţa de asigurare?

Asigurarea pentru călătorii internaţionale Asigurarea pentru călătorii interne
Acoperire ȋn caz de agravare a bolilor cronice de până la 50.000€ Acoperire ȋn caz de accident personal de până la 10.000€
Acoperirea costurilor medicale ȋn străinătate (inclusiv COVID-19) până la 300.000€ Acoperire de răspundere civilă de până la 200.000€
Rambursarea a până la 50€ pentru fiecare zi de carantină ȋn străinătate Compensaţie pentru bagaje pierdute sau deteriorate de până la 1.000€
Asigurare ȋn caz de accident personal şi răspundere civilă de până la 200.000€ -
Compensaţie pentru bagaje pierdute sau deteriorate de până la 1.500€ -
Asistenţă şi transport medical -

Este extrem de important să achiziţionaţi asigurarea potrivită. Alegând asigurarea ȋn caz de anulare a călătoriei, dacă apare o situaţie care vă ȋmpiedică să plecaţi, puteţi anula călătoria şi recupera o parte din costul biletului de avion. Pe de altă parte, asigurarea de călătorie vă poate oferi linişte ȋn timpul călătoriei şi vă poate proteja ȋn cazul unor cheltuieli medicale neaşteptate sau a carantinei.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!