Zborurile directe durează aproximativ 2h 50min.
Zboruri directe disponibile 7 zile pe săptămână -
Zboruri directe: Air Moldova (9U), Wizz Air (W6).
Limba oficială Română
Ora locală: UTC+3
(vara),
UTC+2
(iarna)
Valută: Leu moldovenesc (MDL)
Chișinăul este foarte bogat în parcuri – printre cele mai emblematice și mai frumoase se numără Parcul Dendrarium, care este o explozie de culoare pe timpul verii, datorită numeroaselor specii de flori.
De neratat este Catedrala Nașterea Domnului – construită în sec. 19 în stilul neoclasic rusesc, aceasta fost transformată în muzeu pe timpul regimului sovietic, revenind d-abia când Moldova și-a câștigat independența.
Pentru o seară de karaoke într-un decor original, încercați Eli Peli Vocal Room. Presărat cu obiecte vechi și lumini fistichii, este locul cel mai bun pentru a lua pulsul orașului. În plus, meniul este bogat în opțiuni, iar mâncarea este delicioasă!
Probabil una dintre cele mai subevaluate destinații de vacanță, Chișinăul ascunde de fapt adevărate pietre prețioase când vine vorba de locuri de vizitat. Oraș în care facerea vinului este ridicată la rang de artă, Chișinăul deține cea mai mare colecție de vinuri din lume – cu peste 1.5 milioane de sticle, aceasta a fost chiar înregistrată în Cartea Recordurilor în 2005!
Colecția de Aur este adăpostită la Mileștii Mici (la 10 km depărtare de Chișinău), la peste 80m adâncime și i se adaugă mii de sticle noi anual, însă aici puteți găsi vinuri îmbuteliate încă din 1969. Pivnițele sunt special construite pentru a asigura condițiile perfecte pentru depozitare, astfel încât temperatura și umiditatea sunt mereu constante. Ceea ce este cu adevărat fascinant este că aceste galerii se întind sub pământ aproximativ 200 km – construite în stilul fortărețelor feudale, le puteți face un tur fie cu bicicleta, fie cu mașina. Evident, puteți să vă opriți să faceți și o degustare de vin și de ce nu, să cumpărați pentru acasă.
Un alt punct de interes este orașul subteran de la Cricova (situat la 11 km de Chișinău) – declarat patrimoniu național prin lege, acesta dispune de galerii de peste 70 km lungime și 35-80 m adâncime. Cel mai vechi vin din colecție – și singurul de acest fel din lume – este “Easter Jerusalem”, care a fost îmbuteliat în 1902 și există un singur lot produs.
Străzile orașului subteran sunt denumite în mod foarte sugestiv: Cabernet-Sauvignon, Fetească etc.