Meniu

Căutați bilete de avion spre Elazig

Arată filtrele

Elazig

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Studenții din Elazığ

  Universitatea Fırat din Elazığ este una dintre cele mai bune din țară. Aceasta este, printre altele, centrul științific principal din partea de est a Turciei. 

 • Cursele de cai

  Dincolo de drumețiile pe munte sau de relaxarea pe malul lacului Hazar, în Elazığ veți putea admira (sau chiar participa la) curse de cai. Aici se organizează una dintre cele 8 curse importante din Turcia, cursa Yurtbaşı.

 • Bogăția naturii

  Armenii obișnuiau să numească regiunea „Câmpia de Aur”, datorită resurselor bogate în acest mineral. De asemenea, orașul este cunoscut pentru exportul de fructe uscate. 

   

Elazığ, Câmpia de Aur a Turciei

Culturile de viță de vie, grădinile înflorite și peisajul munților stâncoși sunt primele lucruri care vă vor fascina într-o vacanță în Elazığ. Orașul este situat în estul Anatoliei și a fost fondat în secolul 19, când armata otomană și-a stabilit baza în regiune. Acesta a devenit un centru important începând cu secolul 20, datorită solurilor fertile din jurul orașului.

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție din regiune este orașul Harput, aflat la aproape 5 kilometri distanță de Elazığ. Drumul care le leagă are o însemnătate aparte pentru multe culture și religii, fiind un drum de schimburi și târguri.

Ce vă va fascina în Elazığ este Muzeul de Arheologie și Etnografie, primul loc în care vă puteți opri în city break pentru a cunoaște mai bine regiunea. Mai apoi, puteți continua vacanța cu o vizită la minaretul moscheii Ulu Cami, care datează din secolul 12 sau moscheile selgiuce din secolul 5.

Datorită agriculturii înfloritoare din regiune, bucătăria din Elazığ este una dintre cele mai diversificate din Turcia. Caracteristice pentru acest oraș sunt chiftelele Harput köfte, din carne tocată, grâu, ierburi și condimente, preparate în sos tomat. Kelecoş, carne friptă cu ceapă, servite pe o felie de pâine cu iaurt, este o altă delicatesă pe care vă sfătuim să o degustați. Cele mai bune restaurante în care să vă răsfățați sunt Yeri, Kocoglu și Balak Gazi Tesisleri.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Elazig pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Elazig pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Elazig, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Elazig?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Elazig atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Elazig

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Elazig

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Elazig!

Alegeți hotel în Elazig