Meniu

Bilete avion Praga - Căutați bilete de avion spre Praga

Arată filtrele

Praga

 • Informații generale

  Limba oficială Cehă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana cehă (CZK)

 • Casa dansatoare de pe râu

  În ‘96, orașul a fost îmbogățit cu încă o structură arhitecturală unică. Designul îndrăzneț gândit de Vlado Milunić și Frank Gehry lasă impresia că această clădire de birouri dansează pe malurile râului Vltava, sfidând legile fizicii. 

 • Cel mai mare stadion din lume

  Deși este părăsit din 1990 (ultima oară a fost folosit în 1994, la concertul lui Pink Floyd) Velký strahovský este cunoscut în continuare ca fiind cel mai mare stadion din lume (poate adăposti aproximativ 250.000 de oameni!). 

 • La o bere cu președinții

  Nu trebuie să ratați U Zlatého Tygra, situată în Orașul Vechi. Aici, scriitorul Bohumil Hrabal se relaxa la un Pilsner, iar în 1994, președinții Republicii Cehe și Al Statelor Unite s-au întins la o discuție la bere!

Cât costă biletele de avion spre Praga?

Costurile unui bilet de avion din România către Praga sunt destul de constante, ruta neprezentând o fluctuație mare de prețuri în funcție de timpul rămas până la călătorie. Singurul aeroport românesc de pe care sunt efectuate zboruri directe către Praga este Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni. Cursele au loc zilnic și sunt operate de către companiile de linie TAROM și Czech Airlines. Începând cu iulie 2020, și Wizz Air va oferi zboruri directe din București-Otopeni către Praga.

Biletele cumpărate în ultima săptămână înainte de zbor pornesc de la 500 de lei și pot chiar depăși 1500 de lei, în timp ce prețul unui bilet rezervat cu două sau mai multe săptămâni în avans pornește de la 419 lei. Aceste prețuri sunt orientative și se aplică unui singur segment de zbor. Costurile pentru un zbor dus-întors variază în funcție de durata șederii, dar și de alți factori. În general, însă, prețul unei curse dus-întors este mai avantajos decât prețul a două bilete separate.

Cum puteți reduce prețul biletelor de avion spre Praga?

Faptul că principalele zboruri spre Praga sunt operate de companii de linie poate fi descurajator dacă aveați de gând să economisiți mai mulți bani. Totuși, acest lucru nu este imposibil. Ținând cont de câteva aspecte, puteți găsi și rezerva biletele de avion dorite în cel mai scurt timp.

Una dintre posibilități este să căutați zboruri cu escală în orașe mai mici. Nu rar se întâmplă ca rezervând două zboruri separate către aeroporturi de mici dimensiuni, prețul să fie cu mult mai avantajos. În plus, dacă escala este suficient de lungă, puteți explora un nou oraș în timpul respectiv.

Merită, totuși, să comparați și condițiile de călătorie. De exemplu, dacă doriți să înregistrați un bagaj de cală, cel mai probabil taxa acestuia este inclusă în prețul biletului de avion pentru zborurile oferite de TAROM și Czech Airlines. În schimb, dacă doriți să călătoriți cu o companie low-cost și să înregistrați acest serviciu, prețul final este foarte posibil să depășească tariful biletului standard oferit de TAROM și Czech Airlines.

Când ar trebui să rezervați biletele de avion pentru a profita de cele mai bune tarife?

De obicei, prețul biletelor de avion fluctuează în funcție de mai mulți factori, precum compania aeriană care operează zborul, timpul rămas până la călătorie sau sezonul în care are loc călătoria, printre altele. Totuși, în ceea ce privește zborurile pe ruta București-Otopeni – Praga, variațiile de preț nu sunt chiar atât de mari.

Dacă doriți să rezervați un bilet de avion în ultima săptămână înaintea zborului, cel mai ieftin bilet pentru o călătorie dus începe de la 500 de lei, în timp ce biletul cel mai costisitor depășește 1400 de lei. Totuși, prețul mediu pentru o călătorie este de 780 de lei.

În schimb, biletele rezervate cu cel puțin opt zile în avans costă între 419 și 450 de lei, în funcție de compania aeriană cu care călătoriți. Desigur, este util să luați în calcul și influența sezonului turistic. Pe durata verii sau în timpul vacanței de primăvară, prețurile pot urca treptat până la de două sau de trei ori valoarea biletului.

Unde puteți rezerva bilete ieftine de avion spre Praga?

Dacă încă nu ați rezervat biletele de avion spre Praga, puteți face acest lucru rapid și simplu folosind motorul de căutare de zboruri de pe website-ul nostru. Motorul de căutare de zboruri este un instrument software care simplifică planificarea călătoriei, comparând automat toate ofertele de zbor disponibile, astfel încât să nu ratați nicio ofertă.

Pentru a folosi motorul de căutare de zboruri eSky este nevoie să alegeți locul de plecare și pe cel de sosire – în cazul de față, Praga –, apoi să introduceți perioada de călătorie și să alegeți tipul de bilete dorit. Sistemul va compara în câteva secunde toate ofertele disponibile, afișând toate rezultatele în funcție de cel mai bun preț. Puteți sorta aceste rezultate și în funcție de cel mai bun raport între timpul de călătorie și preț, sau în funcție de cel mai scurt timp total de călătorie. De asemenea, dacă doriți să călătoriți cu o anumită companie aeriană sau dacă preferați un anumit interval orar pentru decolare sau aterizare, puteți seta aceste filtre din partea stângă a paginii.

Puteți rezerva biletele de avion dorite în numai câteva minute, oricând și oriunde. Motorul de căutare de zboruri poate fi accesat la fel de simplu și de pe desktop, cât și de pe dispozitive mobile.

Cum găsiți cele mai bune oferte de zbor spre Praga?

Pentru a rezerva bilete ieftine de avion spre Praga este nevoie fie de răbdare, fie să cunoașteți cele mai bune locuri cu oferte de zbor de pe internet. Un astfel de loc este secțiunea „Oferte” de pe website-ul eSky, unde puteți găsi bilete de avion pentru curse dus-întors începând de la 15 euro. Desigur, ofertele sunt limitate și sunt condiționate fie de numărul de locuri, fie de perioada în care doriți să călătoriți. Așadar, această variantă este potrivită în special pasagerilor care încă nu au stabilit care sunt datele de călătorie.

Dacă, însă, știți exact când veți călători spre Praga, cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să setați o alertă de preț, astfel încât să fiți la curent cu toate variațiile de preț. Aceasta poate fi setată din pagina de rezultate a motorului de căutare de zboruri și vă aduce noutățile privind tarifele biletelor de avion spre Praga direct în inbox.

Care sunt aeroporturile din Praga?

Aeroportul principal din capitala Cehiei este Aeroportul Internațional Vaclav Havel (cod IATA: PRG), deschis în 1937, însă reconstruit de patru ori de atunci, ultima dată în 2006. Este unul dintre hub-urile companiilor Czech Airlines, Smartwings și unul din orașele principale ale Ryanair, iar în 2017 a deservit aproape 17 milioane de călători.

Aeroportul este una dintre porțile importante în ceea ce privește conexiunile cu celelalte continente. Companii precum China Eastern Airlines, Korean Air, American Airlines, Air Canada Rouge sau Delta Airlines oferă zboruri în regim sezonier sau în mod regulat către Shanghai și Xi’an, Seoul, Chicago, New York, Toronto, și multe alte destinații.

Care sunt variantele de transfer din aeroport spre oraș?

Sistemul de transport în comun este disponibil atât în timpul zilei, prin liniile 119 și 191, cât și în timpul nopții, prin liniile 100 și 910. Biletele trebuie cumpărate în avans, iar timpul de călătorie variază de la 15 minute până la 80 de minute, în funcție de ruta și destinația fiecărei linii.

Dacă preferați, în schimb, să rezervați un taxi, partenerii oficiali recomandați de aeroport sunt FIX Taxi și Taxi Praha. Standurile acestora sunt marcate atât la Terminalul 1, cât și la Terminalul 2. De asemenea, Hertz, Avis, Budget, dar și alte companii similare oferă servicii de închiriere a mașinilor în incinta aeroportului. Merită să luați în considerare faptul că birourile acestora sunt deschise, în general, în intervalul 8:00-22:00.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Praga pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Praga pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Praga, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Praga?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Praga atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Praga

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Praga

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Praga!

Alegeți hotel în Praga