Meniu

Air Europa

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Europa pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Arată filtrele
 • Spania
  din: București (OTP)
  San Cristobal de la Laguna
  Verificați detaliile
  de la 310 EUR
 • Spania
  din: București (OTP)
  Barcelona
  Verificați detaliile
  de la 180 EUR
 • Spania
  din: București (OTP)
  Las Palmas
  Verificați detaliile
  de la 310 EUR
 • Spania
  din: București (OTP)
  Madrid
  Verificați detaliile
  de la 194 EUR

✔️ Unde operează Air Europa zboruri?

Orarul de zbor al Air Europa acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Air Europa?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Air Europa cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Air Europa. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Air Europa?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Air Europa

Air Europa

Compania Air Europa a fost înființată în anul 1986 și este divizia aeriană a grupului Globalia Corporation. Este a treia companie aeriană din Spania după Iberia și Vueling, cu sediul în Polígono Son Noguera din Majorca. Din 1991 Air Europa a încercat să se poziționeze ca una dintre cele mai moderne companii aeriene europene. Rețeaua sa de 44 de destinații acoperă cu cele 52 de aeronave o parte importantă din teritoriul Spaniei, la fel ca și destinații din Europa, Africa de Vest și America. Zborurile companiei leagă regiuni din vestul Europei cu cel din nord, precum și cu destinații ca Insulele Canare sau Baleare. Principalul aeroport al companiei este Aeroportul Palma de Mallorca. Din 2007, Air Europa este parte a Alianței SkyTeam, iar în ultimii 10 ani s-a concentrat pe creșterea zborurilor regulate.

Bagaje

Bagajul de mână permis diferă ca număr și dimensiune acceptată astfel: 1 piesă de 10 kg – Clasa Economy; 1 piesă de 14 kg – Clasa Business, pentru zboruri locale și europene 2 piese de 18 kg – Clasa Business, zboruri internaționale.
Bagajul de cală poate avea o greutate maximă de 23 kg, numărul acestora diferind în funcție de clasă astfel: 
Clasa Economy - 1 piesă
Clasa Business, zboruri locale și europene -  2 piese 
Clasa Business, zboruri internaționale - 3 piese
Există anumite destinații pentru care se acceptă 2 piese a câte 23 kg (Bolivia, Venezuela, Peru și Senegal) sau chiar 2 a câte 32kg (Brazilia).
Membrii SkyTeam Elite și Elite Plus au dreptul la o piesă suplimentară de bagaj.

Clase tarifare

În cadrul Air Europa se oferă două clase de servicii: Clasa Economy și Clasa Business. Ca elemente adiționale față de pasagerii clasei Economy, cei care aleg Business pot opta pentru locul preferat cu 48 de ore înainte de zbor, limită crescută de bagaje, beneficiind de asistență continuă și asigurare. Pe timpul zborului au acces VIP la lounge-ul aeroporturilor, check-in prioritar, meniu exclusiv, o băutură inclusă la intrarea în avion, scaune ergonomice, ziare și reviste, precum și o gamă largă de posibilități de divertisment la bord. 

Check-in online

Check-in-ul se poate realiza între 48 h și 1 h înainte de zbor pentru zborurile din Spania, toată Europa, Dakar-Madrid, Caracas, Cancun, Havana, New York (John F Kennedy), Santo Domingo, Buenos Aires, Salvador de Bahia, Santa Cruz de la Sierra și  Lima, New York.

Flotă

Flota Air Eropa este una dintre cele mai noi din lume, cu o vârstă medie a aparatelor de zbor de 6.36 ani. Aceasta este alcătuită din 45 de aparate: 13 de tip Airbus A330-200, 21- Boeing 737-800 și 11 - Embraer 195. 
Airbus A330-200 este utilizat pentru zborurile transatlantice având o tehnologie avansată și un design interior deosebit cu locuri confortabile și spațiu generos.  Capacitatea este de până la 299 de locuri incluzând o clasă Busines.
Boeing 737-800 are unul dintre cele mai bune motoare, oferind încredere, are 180 locuri (12 la clasa Business).
Embraer 195 – foarte spațios, o capacitate de 122 de locuri (12 la clasa Business), perfectă pentru zboruri scurte și medii.

Hub

Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Spania ce deservește zboruri locale și internaționale. Aeroportul Madrid-Barajas se află la nord de Madrid în zona Barajas, la doar 12 km de centrul capitalei Madrid. Acesta și-a schimbat numele din Madrid-Barajas în Adolfo Suárez Madrid-Barajas în anul 2014. El este primul aeroport din Spania în ceea ce privește operațiunile realizate, traficul de pasageri și transportul bunurilor, al 4-lea din Europa și al 12-lea din lume în funcție de numărul de pasageri. Aeroportul, înființat în 1928, deține patru terminale.

Mese

Meniul Gusto+ oferit de Air Europa oferă o gamă variată de opțiuni culinare proaspăt preparate. Există promoții speciale la fiecare zbor pentru produse precum gustările, dulciurile sau produsele potrivite pentru copii. Air Europa oferă de asemenea ”sandwich-ul săptămânii”, precum și sugestii de mâncăruri care pot fi încercate. Pentru zborurile transatlantice meniul este oferit în mod gratuit, compania raspunzând și cerințelor speciale ale pasagerilor, cu condiția ca acestea să fie exprimate cu cel puțin 48 de ore înaintea zborului, prin telefon sau mail.

Servicii opționale

Catalogul aflat la bordul avionului în cadrul zborurilor cu durată mai mare de două ore oferă o gamă largă de sugestii privind nevoile specifice de călătorie. De asemenea, pasagerilor li se oferă ziare și reviste naționale și internaționale, precum și posibilități diverse de divertisment audio-vizual pentru zborurile dus-întors.