Meniu

Czech Airlines

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Czech Airlines pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Czech Airlines zboruri?

Orarul de zbor al Czech Airlines acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Czech Airlines?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Czech Airlines cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Czech Airlines. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Czech Airlines?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Czech Airlines

Czech Airlines

CSA Czech Airlines (CSA) a fost creată în 6 octombrie 1923 de către guvernul cehoslovac sub numele de CSA Ceskoslovenske Stare Aerolinie și reprezintă linia aeriană națională a Republicii Cehe, cu sediul în Praga. Aceasta este membră a alianței SkyTeam.
Compania operează zboruri spre majoritatea destinațiilor din Europa și face legătură între puncte importante din America de Nord, Asia, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, transportând circa 2 milioane de pasageri pe an. CSA utilizează un program de zbor numit "OK Plus Frequent Flyier Program". Baza sa principală este Aeroportul Internațional Václav Havel din Praga.

Bagaje

Liniile aeriene Cehe garantează transportul a cel puţin un bagaj controlat şi a unui bagaj de mână gratuit.

În cazul clasei de călătorie Business, pachetul de preț permite 2 piese de bagaj cu greutate maximă de 32 kg şi 203 cm fiecare.
Pentru clasa Economică, pachetul de preţ Flexi oferă 2 piese de bagaj, fiecare bucată până la 23 kg şi 203 cm, iar pachetul de preţ Standard oferă 1 buc. până la 15 kg şi 158 cm * (Zona 1) și 1 buc. până la 23 kg şi 158 cm (Zona 2). Copilul până la 2 ani şi fără loc rezervat are dreptul la transportul gratuit a 1 piesă bagaj înscris, ale cărui total de dimensiuni (lungimea + lăţimea + înălţimea) nu depăşesc 115 cm şi greutatea nu depăşeşte 10 kg, şi un cărucior pentru copii pliabil (copilul nu are drept la transportul bagajului de mână). Copilul cu loc rezervat are dreptul la transportul gratuit al bagajelor în aceeaşi amploare ca şi călătorii adulţi. Cu privire la vârsta copilului poate fi transportat şi un cărucior pentru copii pliabil.

La bordul avionului puteţi să luaţi următoarele bagaje de mână care sunt scutite de taxe: 2 piese cu total maxim 12 kg (Business), 1 buc. maxim 12 kg (Economic – Flexi) și 1 buc. maxim 8 kg (Economic – Standard). Toate celelalte obiecte trebuie să fie depuse în bagajul de mână.
La bordul avionului se poate transporta bagajul de mână în spaţiile pentru depunerea bagajelor sau sub scaunul din faţă. Bagajele care depăşesc numărul de bagaje admise, dimensiunea sau greutatea nu pot fi transportate la bordul avionului din motive de siguranţă. Aceste bagaje vor fi transportate cu taxa aferentă ca fiind bagaje înscrise.

Clase tarifare

Clasa Economică oferă următoarele servicii la bord: personal vorbitor de limbă cehă (monitoare cu texte în limba engleză), posibilitate de check-in online, 1 piesă de bagaj de mână de până la 12kg, bagaj de cală de până la 23kg, răcoritoare și băuturi alcoolice la bord, ofertă de ziare și reviste, creditarea de mile pentru programul OK Plus Frequent Flyer și OK Plus Corporate Frequent Flyer.
În cadrul tarifului biletului de avion Business CSA permite check-in la ghișeele destinate numai pasagerilor clasei Business, posibilitatea de a rezolva check-in-ul online sau de pe telefonul mobil, două bagaje de mână având dimensiunile valabile și greutatea maximă până la 12 kg, două bagaje de cală având greutatea 32 kg/un bagaj, descărcarea prioritară a bagajelor de cală, fast track (trecerea rapidă prin aeroport), urcare prioritară în aeronavă, acces liber la saloanele aeroportului, băutură de întâmpinare la bordul aeronavei (zboruri selectate), o nouă concepție a meniurilor Business – elaborată la comandă de bucătarul prestigiosului lanț de catering "Zátiší", o gamă largă a ofertei de băuturi alcoolice și nealcoolice, oferta presei actuale, inclusiv reviste în câteva limbi străine, mai multe mile în programul de fidelizare OK Plus, introducerea milelor în Programul de fidelizare OK Plus Corporate.

Check-in online

Pentru pasagerii care au zbor de la/către următoarele destinaţii, trebuie avut în considerare că serviciul check-in online este disponibil între 30 de ore şi 1 oră înaintea decolării.
Alma Ata (ALA), Hamburg (HAM), Samara (KUF)*, Amsterdam (AMS), Kiev (KBP),  Seoul (ICN) *, Barcelona (BCN), Kosice (KSC), St. Petersburg (LED), Bratislava (BTS), Madrid (MAD), Stockholm (ARN), Brussels (BRU), Milan (MXP), Strassbourg (SXB), Budapest (BUD), Moscow (SVO), Tel Aviv (TLV), Bucharest (OTP), Nice (NCE), Warsaw (WAW), Copenhaga (CPH), Paris (CDG), Dusseldorf (DUS), Prague (PRG), katerinburg (SVX), Roma (FCO), Frankfurt (FRA), Rostov (ROV)*. 
La Aeroportul Ruzyně din Praga, check-in-ul se încheie cu 40 de minute înainte de ora de plecare programată. La zborurile spre Tel Aviv, check-in-ul se închide cu 60 de minute înainte de zbor.

Flotă

Flota CSA este compusă din 49 de avioane, dintre care 1 Airbus A330-300, 9 Airbus A319-100, 4 ATR72, 3 ATR42.

Hub

Václav Havel Airport Prague, fostul Aeroport Internațional Prague Ruzyně este aeroportul internațional din Praga, capitala Cehiei. Este localizat la 10 km vest de centrul orașului și este cel mai aglomerat aeroport din cele mai noi state membre UE, cu 11 milioane de pasageri transportați în 2014. 
Din cauza capacității insuficiente ale aeroportului inițial Kbely, guvernul a decis să dezvolte un nou aeroport în Ruzyně.
Aeroportul din Praga deține două terminale pentru pasageri, două generale, precum și facilități cargo. Majoritatea zborurilor decolează de pe aeroportul Havel de pe terminalele din nord (1 și 2). Cele din sud (3 și 4) se ocupă cu zboruri neregulate, sau pentru VIP-uri, zboruri speciale și pentru aeronave mici.

Mese

În cazul claselor Business este oferită o nouă concepție a meniurilor, elaborată la comandă de bucătarul prestigiosului lanț de catering "Zátiší.
Acum există posibilitatea ca și în clasa Economy pasagerii să se bucure de calitatea serviciilor gastronomice ale clasei Business, prin upgradarea meniului de la bordul aeronavei imediat după rezervarea biletului de avion, cel mai târziu 24 de ore înaintea decolării.
Acest serviciu nu se oferă în timpul zborurilor operate de aeronavele ATR și zborurile de la Almatî, Tașkent și Soul spre Praga. 
Prețul meniului rece este de 10 EUR, în timp ce prețul unei mese calde este 15 EUR.

Servicii opționale

Rezervarea locului la bordul aeronavei
În scopul unei călătorieii cât mai confortabile CSA oferă posibilitatea ca pasagerii să-și aleagă locul la bordul aeronavei, încă din timpul rezervării online a biletului de avion.
Călătorii cu bilete de avion la clasa economică FLEXI și BUSINESS beneficiază de acest serviciu în mod gratuit. Rezervarea trebuie să fie efectuată cel mai târziu 48 de ore înaintea zborului, cu excepția zborului spre/dinspre Soul, unde locul poate fi cumpărat cel mai târziu 2 ore înaintea decolării.
Este interzis ca aceste locuri să fie ocupate de copiii mai mici de 16 ani, copiii până la 2 ani, persoane cu dizabilități, călători cu mobilitate redusă, călători care au nevoie de centură de siguranță prelungită, pasagerii cu animale de companie, femei gravide.

Saloanele de la aeroport
MasterCard Lounge de la terminalul 1 și ERSTE Premier Lounge de la terminalul 2, sunt saloane de care pot beneficia pasagerii prin prețuri promoționale în caz de rezervare prealabilă. Aici pot găsi o ofertă de băuturi calde și reci (inclusiv alcoolice), snack ușor, presă cotidiană, posibilitate de a urmări TV și conectare la internet (WiFi, LAN), bineînțeles gratuit. Acest serviciu poate fi comandat în timpul procesului de rezervare online.

Călătoria cu animale
Un transport simplu și sigur al animalului de companie poate fi asigurat imediat după rezervarea biletului de avion. În cabina aeronavei se poate călători numai cu câini, pisici, iepuri de casă sau șinșile,  îndeplinând următoarele condiții:
- animalul trebuie să fie transportat în cușca specială (dimensiunile maxime de 43 x 30 x 27 cm, greutatea maximă de 8 kg, inclusiv animalul),
- prezentarea la check-in minim 60 de minute înaintea decolării aeronavei,
- în  cabina de pasageri se acceptă maxim două animale mici (unul în clasa Economy și unul în clasa Business),
- achitând taxa de 60 EUR pentru transportul de animale
O excepție se aplică pentru câinii în serviciul poliției, precum și pentru câinii asistenți ai pasagerilor dependenți de insoțitor. Aceste animale sunt transportate de preferință în cabină fără o cușcă și în mod gratuit.

Programul OK Plus
Înscrierea în acest program aduce pasagerilor numeroase beneficii. 
- Bilete de avion bonus către majoritatea țărilor, la clasele Economic și Business
- Actualizare către o clasă superioară
- Limite speciale pentru bagaje
- Acces la saloanele din Aeroportul din Praga