Meniu

LOT

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene LOT pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează LOT zboruri?

Orarul de zbor al LOT acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri LOT?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri LOT cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de LOT. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul LOT?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre LOT

LOT

Compania aeriană LOT este unul dintre cei mai vechi transportatori din lume și principalul operator polonez care a activat în acest domeniu începând cu anul 1929. Primul zbor internațional realizat pe ruta Varșovia-București a fost în data de 1 aprilie 1930. 
Curând după aceea, a început vânzarea de bilete către Atena, Beirut și Helsinki. Începând cu anul 1931, cocorul a devenit emblema LOT.

Bagaje

Limitele de bagaj sunt diferite in funcție de clasele tarifare. Astfel, pentru LOT Economy Simple se permite 1 bagaj de până la 23 kg pentru zborurile locale și internaționale, la Economy pe lângă acestea se acceptă în plus 1 piesă, iar pentru zborurile transcontinentale, la Premium Economy se permit 2 piese la zborurile internaționale și intercontinentale. La Business Class se pot lua 2 piese pe zborurile internaționale și 3 pe cele transcontinentale. 
Mărimea permisă pentru bagajul de mână este de 55x40x23 cm, numărul acceptat al acestora diferind în funcție de clasă. 
- LOT Business Class – 2 piese de până la 9kg
- LOT Premium Economy (zboruri intercontinentale) - 2 piese de până la 12 kg cumulate (1 piesă max. 8 kg)
- LOT Premium Economy (zboruri internaționale) - 1 piesă de maxim 8 kg
- LOT Economy Class - 1 piesă de maxim 8 kg
- LOT Economy Simple - 1 piesă de maxim 8 kg

Clase tarifare

În funcție de lungimea rutei, LOT are două sisteme de clase tarifare. Clasele diferă în ceea ce privește serviciile oferite, atât înainte cât și în timpul zborului.
LOT Economy Simple este recomandat persoanelor care călătoresc pe distanțe scurte și pentru care prețul este important. Aceasta oferă și posibilitatea de a alege modul de check-in, mesele, bagajul înregistrat și locul.
Economy Class are aceeași ofertă la care se adaugă bagajul înregistrat care este inclus în prețul biletului și posiblitatea de a beneficia de reduceri pentru copii. 
Casa Economy Plus este destinată clienților ce își doresc o experiență mai completă. Se oferă o linie telefonică specială, prioritate la check-in și îmbarcare, pe lângă oferirea de ziare, locuri în fața avionului și acces cu plată la business lounge.
Clasa Business oferă cea mai confortabilă modalitate de a călători pe rute scurte. Prețul biletului include toate facilitățile disponibile la clasele inferioare, un check-in special și o poartă de control separată care le permite pasagerilor proceduri simplificate la aeroport.  
Clasa Economy oferă posibilitatea de a călători cu un buget redus pe rute lungi. Tariful biletelor include o pătură și o pernă, precum și un sistem de divertisment, mese, băuturi, call center dedicat, bagaj de cală, check-in online și la aeroport.
Premium Class oferă check-in cu prioritate, priority boarding, acces la ziare, posibilitatea de a alege locul în avion. Accesul în zona de business lounge este taxată suplimentar.
Clasa Business oferă cel mai confortabil mod de a călători pe rute lungi. Toate serviciile sunt incluse în tariful biletului, chiar și accesul la zona de relaxare. Pasagerii pot folosi un birou de check-in special și o poartă de control separată, astfel având posibilitatea de a trece rapid peste toate procedurile de la aeroport.

Check-in online

Check-in-ul online se deschide cu 24 de ore înainte de zborul programat și se poate realiza cu cel puțin două ore înainte. Cartea de îmbarcare trebuie printată și prezentată la aeroport.

De asemenea, se poate realiza check-in-ul prin telefon cu 24 de ore înaintea zborului, însă cartea de îmbarcare trebuie ridicată de la aeroport cu 30 de minute înaintea acestuia.

Flotă

Flota LOT însumează 36 de avioane de tipul Embraer 70, Embraer 195 și Boeing 737-400, ce sunt folosite pe distanțe medii și zboruri locale. Zborurile internaționale sunt operate de avioane moderne de tipul Boeing 787 Dreamliner.

Hub

Aeroportul principal LOT este Frederic Chopin din Varșovia. La aeroport clienții pot găsi spații de relaxare precum LOT Business Lounge și LOT Elite Lounge. 
Zonele de relaxare sunt echipate cu băi și dușuri, prânzuri calde, gustări și băuturi (inclusiv alcoolice), ziare, computere, TV și Wi-Fi gratis.

Mese

Mesele oferite la bordul LOT se diferențiază unele de celelalte în funcție de rutele alese și clasele tarifare. Mesele sunt servite pasagerilor de la clasele Business și Economy Plus pe rutele de până la 6 ore. Pe altele se pot oferi mici gustări și se poate alege gama LOT Gourmet. Oferta conține sandwich-uri, băuturi și gustări.
Pe rutele mai lungi, masa este inclusă în tariful biletului pentru clasa Business și Premium, pasagerii clasei Economy putând să-și achiziționeze (cu maxim 12 ore înainte de zbor) ofertele incluse în "Meniul Meu Premium" în timpul procesului de rezervare. La bordul avionului, pasagerii pot de asemenea, să comande un meniu special fără gluten, vegetarian și cu un conținut scăzut de lactoză sau potrivit diabeticilor.

Servicii opționale

Călătoria unui copil până în 12 ani necesită rezervarea în prealabil a unui asistent personal (angajat LOT) care are rolul de a-l asista pe copil de la check-in și până la preluarea acestuia de către un adult la destinație.
Bagajul suplimentar este folosit pentru transportul echipamentelor sportive, a instrumentelor muzicale și a altor bagaje de mărimi diferite de cele maxim acceptate. Acest serviciu poate fi comandat cu cel puțin 24 de ore înaintea zborului.
Animalele sunt ținute în cabina pasagerilor sau în cală în funcție de mărimea și greutatea lor. Prezența animalelor ar trebui notificată cu cel puțin 48 de ore înaintea zborului. 
În plus, pasagerii își pot alege în sistem duty-free din revista distribuită la bord "Shop&More" produse la prețuri atractive din următoarele categorii:  cosmetice, parfumuri, bijuterii, ceasuri, accesorii dar și băuturi alcoolice sau tutun (doar pe zborurile spre S.U.A., Canada sau China).