Meniu

Iberia

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Iberia pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Iberia zboruri?

Orarul de zbor al Iberia acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Iberia?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Iberia cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Iberia. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Iberia?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Iberia

Iberia

Iberia este compania aeriană națională a Spaniei, înființată în 1927, și cea mai mare companie aeriană a țării, cu sediul în Madrid, ce operează o serie de servicii din hub-urile sale principale Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas și Aeroportul El Prat din Barcelona. Aceasta este parte a Iberia Group, ce deține și Iberia Regional și Iberia Express. Pe lângă zborurile efectuate, grupul realizează și alte activități precum mentenanța aparatelor de zbor, servicii de aeroport, administrare sisteme IT sau catering la bord. Grupul operează în peste 102 destinații în 39 de țări și alte 90 de destinații prin parteneriatele de tip code share. Din 2011, compania a creat o alianță (International Airlines Group) cu British Airways creând astfel cea de-a treia alianță la nivel mondial după venitul încasat, chiar dacă cele două companii activează încă în nume propriu.

Bagaje

Dimensiunea maxim admisă pentru bagajele de mână este de 56cm x 45cm x 25cm, incluzând toate elementele bagajului. Bagajele care depășesc dimensiunile trebuie înregistrate. În funcție de tipul de zbor (national, international), de zona destinației și clasă, numărul acceptat al acestora variază. 
Bagajul de cală gratuit poate avea o greutate maximă de 23 kg, între 24 kg și 32 kg se plătește o taxă suplimentară, iar peste 32kg bagajele nu sunt admise. Bagajele speciale (pentru copii sub 2 ani, personae cu dizabilități etc.) sunt transportate tot în cala avionului.

Clase tarifare

Business Plus este prevăzut cu scaune spațioase (220 cm), ajustabile, ce pot fi folosite ca pat, o selecție de cele mai fine mâncăruri și vinuri, acces la lounge-uri VIP, la diferite device-uri pentru divertisment sau pentru muncă și chiar închirierea unei limuzine.
Business Club deține scaune ajustabile și confortabile, mâncăruri proaspete acompaniate de vinuri locale, check-in și control de securitate prioritar, lounge-uri VIP și device-uri pentru divertisment.
Business Class are ca avantaje un scaun liber alăturat, meniuri proaspete însoțite de vinuri, check-in și control de securitate prioritar, lounge-uri VIP.
La clasa Economy există scaune confortabile cu posibilitate de conectare a device-urilor, acces la Internet și touchscreen personal. Posibilitatea de a alege dintre meniuri mai bogate sau mai ușoare, numeroase magazine pentru efectuarea cumpărăturilor, acces la servicii mobile la bordul avionului, revista Ronda cu informații despre destinații, știri, cultură etc.

Check-in online

Check-in-ul online se poate realiza pentru toate destinațiile mai puțin Londra, SUA, Puerto Rico, Mexic, Guatemala, El Salvador, Republica Dominicană, Honduras, Nicaragua și Cuba, începând cu ziua premergătoare zborului. Cartea de îmbarcare poate fi obținută cu până la o oră înaintea zborului (90 min în Lagos, San Jose și 180 minute în Caracas). Cartea de îmbarcare trebuie printată și prezentată la aeroport.

Flotă

Flota companiei Iberia este formată din 80 de aeronave, iar la nivel de grup (incluzându-le pe cele ale Air Nostrum și Iberia Express), numărul acesteia ajunge la 139. Iberia și Iberia Expres au aeronave de tip Aibus: Airbus A319, Airbus A340-600, Airbus A340-300, Airbus A330, Airbus A321, Airbus A320 (Iberia) și Airbus A320 (Iberia Express). Air Nostrum are aeronave de tip CRJ-1000, CRJ-900, CRJ-200s.

Hub

Aeroportul Madrid-Barajas se află la nord de Madrid în zona Barajas, la doar 12 km de centrul capitalei Madrid. Acesta și-a schimbat numele din Madrid-Barajas în Adolfo Suárez Madrid-Barajas în anul 2014. El este primul aeroport din Spania în ceea ce privește operațiunile realizate, traficul de pasageri și transportul bunurilor, al 4-lea din Europa și al 12-lea din lume în funcție de numărul de pasageri. Aeroportul, înființat în 1928, are patru terminale.

Mese

La clasa Economy, pentru zboruri mai lungi de 4 ore și jumătate, sunt servite mese sub formă de mic dejun, prânz sau cină, în funcție de perioada din zi a zborului. Pentru restul tipurilor de zbor, acest serviciu se poate obține contra unei taxe. Meniul este format din produse proaspete, sănătoase, fie că este vorba despre fructe sau prăjituri, sau numeroase arome tradiționale.
La Clasa Business sunt disponibile meniuri cărora li s-au acordat stele Michelin, transformând zborul într-o experiență unică. Toate mâncărurile se ridică la înălțimea celor mai soficticate gusturi și sunt incluse în serviciu fie că este vorba despre micul dejun, prânz, gustare, ceaiul de după-amiază sau cina.

Servicii opționale

Meniuri suplimentare pot fi comadate la brodul avionului cu cel puțin 24 de ore înaintea zborului. Acestea pot fi comandate la clasa Business pentru zboruri peste 90 de minute și pentru zboruri de peste 4 ore și jumătate în cazul claselor economice. 
De asemenea, la bordul aeronavelor, serviciile mobile de tip Wi-fi și GSM sunt posibile, permițând folosirea serviciului de email, SMS, mesagerie instant sau accesul pe rețelele sociale pe tot parcursul zborului.