Meniu

Finnair

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Finnair pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Finnair zboruri?

Orarul de zbor al Finnair acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Finnair?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Finnair cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Finnair. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Finnair?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Finnair

Finnair

Finnair este compania aeriană națională și cel mai mare operator din Finlanda, cu sediu principal la Vantaa și hub la Aeroportul Internațional din Helsinki. Reprezintă a cincea cea mai veche linie cu existență neîntreruptă și a 3-a cea mai sigură companie aeriană. Face parte din alianța Oneworld, acoperind 60 de destinații europene și 12 orașe asiatice.

Bagaje

Bagajul de cală trebuie să se încadreze în dimensiunile de 158 cm și 23 kg astfel:
- pentru zborurile intercontinentale: 3 piese pe clasa Business, 2 piese de bagaj pe clasa Economy Pro/Flexible, 1 piesă pe Economy Standard, 0 piese pentru Economy Light.
- zboruri în Europa și Orientul Mijlociu: 2 piese de bagaj pentru Business și Economy Pro/Flexible, 1 piesă de bagaj pentru Economy Standard, 0 piese pentru Economy Light.
- zboruri în Finlanda, Scandinavia și țările baltice: 2 piese de bagaj pentru Business și Economy Pro/Flexible, 1 piesă de bagaj pentru Economy Standard, 0 piese pentru Economy Light.
- Pentru copii cu loc achiziționat sunt valabile aceleași condiții ca la adulți, iar pentru infanți (0 – 2 ani) se permite o piesă de bagaj pentru Business, Economy Pro/Flexible sau Economy Standard și nicio piesă pentru Economy Light (se poate aduce un cărucior pliabil sau scaun de copil).

Pentru bagajul de mână membrii Business Class, Finnair Plus Platinum, Gold sau Silver au permise 2 piese de bagaj, de dimensiunile maxime 56 cm x 45 cm x 25 cm, o geantă de umăr, geantă laptop sau rucscac, cu o greutate maximă cumulată de 10 kg.
Restul de pasageri pot aduce o singură piesă de bagaj de 56 cm x 45 cm x 25 o geantă de umăr, geantă laptop sau rucscac, cu o greutate maximă cumulată de 8kg. Infanții fără scaun rezervat nu au dreptul la bagaj de mână.
Se pot aduce la bord obiecte necesare persoanelor cu mobilitate redusă – cârje, baston sau produse achiziționate din duty-free-ul aeroportului.

Clase tarifare

Clasa Business pe zboruri intercontinentale este prevăzută cu scaune ce se transformă în paturi și zonă privată pentru realizarea sarcinile zilnice de muncă, masă sau somn. Meniurile sunt semnate de bucătari de top finlandezi. Pasagerilor li se oferă și truse cu produse de înaltă calitate.
Clasa Economică pe zboruri intercontinentale este foarte spațioasă, cu sisteme de divertisment instalate pentru fiecare scaun.
Pentru zborurile în Europa, Finnair a creat 2 clase Business și Economy. În cazul primei clase se oferă ziare și reviste, check-in și îmbarcare prioritară. La clasa Economică pasagerii se pot bucura de Sky Bistro și de cumpărături duty-free la bord sau înainte de zbor.

Check-in online

Serviciul de check-in online este deschis începând cu 36 de ore (24 ore în cazul S.U.A.) înainte de zborul programat, și este valabil pentru toate zborurile din Finlanda către majoritatea destinațiilor.

Flotă

Finnair are o flotă vastă compusă din 59 aeronave de tip AIRBUS A350-900, AIRBUS A340-300, AIRBUS A330-300, AIRBUS A321, AIRBUS A321-231, AIRBUS A320, AIRBUS A319, EMBRAER 190, EMBRAER 170.

Hub

Finnair deține 3 saloane în cadrul hub-ului său, Aeroportul Internațional din Helsinki, împărțite în zona Schengen (poarta 22) cu o suprafață de 850 m2 – 288 persoane și non-Schengen. În cadrul lounge-ului pentru zona Schengen se oferă meniu de mic-dejun între orele 6.00-10.00 și mese calde între orele 15.00-17.30, bar de salată și supe, băi cu duș și spațiu pentru copii.

Mese

Meniurile din cadrul clasei Business sunt completate de o selecție de băuturi de înaltă calitate și vinuri premiate. Există 3 tipuri de feluri principale și 3 meniuri pentru pasagerii cu opțiuni speciale (doar la pre-comandă).
În cazul zborurilor europene la clasa Economică, pasagerii pot face o pre-comandă pentru unul din cele 5 opțiuni de meniu – chiftele cu piure, piept de pui cu cartofi și sos de brânzeturi, tocană de năut indian, omletă sau salată grecească – sau pot combina opțiunile din cadrul Sky Bistro.

Servicii opționale

Pasagerii își pot surprinde însoțitorii prin comandarea de sticle de șampanie și o cutie de bomboane de ciocolată.
În plus, Finnair oferă o varietate de produse de înaltă calitate care pot achiziționate în timpul zborului din catalogul special de cosmetice, parfumuri, cadouri, haine sau bijuterii. Pe zborurile intercontinentale sunt permise și cumpărăturile de alcool și tutun.