Meniu

Air France

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air France pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Air France zboruri?

Orarul de zbor al Air France acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Air France?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Air France cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Air France. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Air France?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Air France

Air France

AIRFRANCE (fostă Société Air France, S.A.) (codul IATA - AF), este transportatorul francez cu sediul în Tremblay-en-France, (la nord de Paris). Este o filială a grupului Air France - KLM și membru fondator al Alianței Globale SkyTeam. Din 2013 Air France servește 36 de destinații în Franța și operează la nivel mondial servicii regulate pentru pasageri și marfă către 168 de destinații din 93 de țări (inclusiv departamentele și teritoriile de peste mări ale Franței).
Air France a fost înființat la 07 octombrie 1933 printr-o fuziune dintre Air Orient, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA), și Société Générale de Transport Aérien (SGTA).
Air France a servit drept transportator oficial al Franței timp de șapte decenii înainte de fuziunea din 2003 cu KLM. Air France este o companie aeriană globală cu servicii complete din 2011, oferind zboruri spre 36 de destinatii interne si 168 destinații internaționale din 93 de țări (inclusiv departamentele și teritoriile de peste mări ale Franței).

Bagaje

Bagajul înregistrat la Air France trebuie să aiba următoarea greutate:
Clasa Economică: 1 piesă x 23 kg
Economică Premium: 2 piese x 23 kg
Business: 2 piese x 32 kg
La Premiere: 3 piese x 32kg
Dimensiuni: 158 cm (înălțime + lungime + lățime)
Pentru a fi acceptat în cabină, bagajul de mână nu trebuie să depășească următoarele dimensiuni: 55 x 35 x 25 cm (inclusiv buzunare, roți și mânere). În plus față de bagajul de mână pot fi transportate o geantă de mână, notebook, aparat de fotografiat, o pungă de produse din duty-free. Piesele suplimentare de bagaj nu trebuie să depășească 23 kg și 158 cm (înălțime + lungime + lățime).

Clase tarifare

Compania aeriană oferă o varietate de clase la zborurile europene și intercontinentale, inclusiv clasa Premium Economy și Business, cu tarife Light, Standard și Flex. Având posibilitatea de a alege între diferite tarife, pasagerii pot adapta opțiunile de bagaje și eventualele modificări ale biletelor în funcție de nevoile lor.

Pe rutele europene, clasa Economy oferă trei tarife: Light, Standard și Flex. Tariful Light include doar bagajul de mână, fără modificări sau rambursări de bilete. Tarifele Standard și Flex includ 1 bagaj de mână de până la 12 kg și 1 bagaj de cală de până la 23 kg. Flex oferă în plus posibilitatea de a efectua modificări și anulări fără costuri suplimentare.

Clasa Business pe rutele europene este împărțită în două tarife: Business Standard și Business Flex. Ambele includ 2 bagaje de mână cu o greutate totală de 18 kg și 2 bagaje de cală de până la 32 kg fiecare, cu opțiuni suplimentare de modificare a biletelor la Business Flex.

Pe rutele intercontinentale, clasa Economy oferă aceleaşi tarife: Light, Standard și Flex, cu excepția faptului că tariful Flex permite anularea zborului și rambursarea costului fără taxe de anulare. În plus, clasa Premium Economy este disponibilă pe rutele intercontinentale cu tarifele Premium Light, Premium Standard și Premium Flex, care diferă în ceea ce privește opțiunile de anulare a rezervării și opțiunile pentru bagaje. Clasa Business pe aceste rute oferă trei tarife: Business Light, Business Standard și Business Flex. Călătorii care aleg tarifele Standard și Flex se pot bucura de servicii suplimentare precum accesul la salonul business și serviciul SkyPriority incluse în preț.

Pe toate rutele, atât pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi, pasagerii clasei Economy primesc băuturi, gustări și mese gratuite. Pasagerii clasei Business se pot bucura de mese speciale și de o ofertă extinsă de divertisment.

Cu tarifele sale diferențiate, compania aeriană își adaptează în continuare ofertele la nevoile călătorilor de astăzi, care apreciază oportunitatea de a-și personaliza călătoriile.

Află mai multe despre opțiunile tarifare ale KLM / Air France în articolul nostru.

Check-in online

Check-in-ul online este disponibil începând cu aproximativ 30 de ore* înaintea decolării. Această caracteristică online permite confirmarea prezenței și alegerea scaunului. Check-in-ul este complet atunci când s-a primit tichetul de îmbarcare. Odată ajunși la aeroport, pasagerii predau doar bagajele la ghișeul de bagaje.
* cu 24 de ore înaintea zborurile oferite de Delta Airlines și Air France cu plecare din Atlanta, Detroit și Minneapolis.

Flotă

Flota Air France constă din următoarele aeronave: Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320 (2010), Airbus A321-200, Airbus A330, Airbus A340-313 X, Airbus A380, Boeing 747-400. Li se vor alătura din 2016 Airbus A350-900, Airbus A380-800, Boeing 747-400, Boeing 777-200ER, Boeing 777-300ER, Boeing 787-9, Boeing 747-400ERF și Boeing 777F.

Hub

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris
Compania aeriană Air France are centrul global la Aeroportul Charles de Gaulle Paris (401 plecări zilnice), cu Aeroportul Orly din Paris, Aeroportul Lyon-Saint Exupéry, Aeroportul Marseille Provence, Blagnac Toulouse și Nisa, servind drept hub-uri secundare. Destinații turistice majore interne și internaționale sunt ușor accesibile cu TGV-ul din Paris Charles de Gaulle, fiind unul dintre primele aeroporturi cu acces feroviar. Există trei terminale Charles de Gaulle, de asemenea, cunoscut sub numele de Paris Roissy, care sunt conectate prin autobuze pentru transfer gratuite.
Charles de Gaulle oferă o gamă largă de servicii pentru pasageri, cum ar fi: magazine și restaurante, facilități pentru afaceri, lounge-uri în cadrul aeroporturilor, asistență pentru călători, alte servicii și facilități (zone de rugăciune, Wi-Fi și acces la internet, informații turistice și puncte de întâlnire, facilități medicale, depozitarea bagajelor, oficiu poștal), escală și servicii pentru familie.

Mese

Mesele oferite în timpul zborurilor Air France sunt grupate în funcție de clasa de rezervare aleasă.
La premiere:
Meniul a la carte la cerere dispune de antreuri create de Chef Guy Martin. În cabina La Première, masa este compusă din meniul gourmet dezvoltat de bucătari francezi premiați cu stele Michelin, cum ar fi Joël Robuchon, Régis Marcon, Guy Martin, Anne-Sophie Pic și Michel Roth. De la inspirație din Asia, cu fructe de mare proaspete, mesele "a la carte" permit pasagerilor să se bucure de o experiență culinară unică pe fiecare călătorie. Ei primesc, de asemenea, aperitiv, selecție brânză și desert din meniul zilnic.
Clasa Business:
Serviciul de masă oferă trei feluri de mâncare și un serviciu de brânză, sau un meniu express servit la scurt timp după decolare. În cabina Business, călătoria culinară începe cu un pahar de șampanie. De-a lungul mesei, pasagerii descoperă creațiile marilor bucătari cu stele Michelin, precum Régis Marcon, Michel Roth, Joël Robuchon și Guy Martin.
Mesele constau din aperitive, antreuri calde, brânză, produse de patiserie, sorbeturi și fructe. Micul dejun, prânz, cina sau gustările, sunt servite în funcție de timpul de zbor. Pentru zborurile de 2,5 ore sau mai mult, felul principal este întotdeauna servit fierbinte.
Clasa economică: 
La zborurile pe distanțe scurte o gustare este servită, în timp ce pe zborurile medii transcontinentale este servită o masă rece de 3 tipuri. Băuturi alcoolice gratuite sunt disponibile pe toate zborurile, inclusiv șampanie. O gamă largă de băuturi (calde sau reci, cu sau fără alcool) și o gustare vor fi servite în funcție de durata și timpul decolării, fără costuri suplimentare.
Pentru zborurile în interiorul Franței, pasagerii se bucură de băuturi calde și produse de patiserie dimineața, băuturi răcoritoare și gustări dulci sau sărate, în orice moment din zi.

Servicii opționale

Divertisment în timpul zborului
Air France oferă servicii audio / video la cerere, în toate cabinele de pe toate aeronavele de cursă lungă. Sistemul de divertisment are mai multe canale de video, audio, muzică și jocuri. Revista Air France, publicația companiei aeriene, este inclusă la fiecare scaun, iar Air France Madame, o revistă de modă de lux cu o perspectivă feminină, este inclusă în cabina La Première și cea business. Pe toate zborurile, toate filmele pot fi vizionate în limba engleză, spaniolă, franceză, hindi și coreeană. Compania aeriană oferă cursuri de limba Berlitz internaționale prin intermediul sistemului de divertisment în timpul zborului.
Pasagerii dispun de Wi-Fi pentru folosirea smartphone-urilor, laptop-urilor sau a tabletelor. Acestea sunt funcționale odată zborul a ajuns la 6000 de metri.
Le Salon
Lounge-urile dedicate Air France sunt cunoscute sub numele de Le Salon, și sunt incluse la clasele La Première, Business și Premium Economy sau pentru membrii Flying Blue Gold, Flying Blue Platinum, SkyTeam Elite și Elite Plus. Salonul Air France oferă un bufet și băuturi, ziare internaționale, acces Wi-Fi gratuit, computere cu acces la internet, grupuri sanitare, facilități de duș și un centru spa. La nivel mondial, există 530 de lounge-uri Air France și SkyTeam în 300 de aeroporturi internaționale de pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.
Flying Blue
Flying Blue, programul de fidelizare al Air France-KLM, premiază membrii prin puncte bazate pe kilometri parcurși și clasa de serviciu utilizată. Înscrierea de membru în program este gratuită. Programul este împărțit în statusuri Standard (Ivory), Elite (Argint) și Elite Plus (Aur și Platină). Ivory este nivelul de bază, care este atins la intrarea în program. Starea Elite este atinsă prin atingerea unui anumit număr de kilometri în termen de un an calendaristic. Elite Silver, Elite Plus Gold, Elite Plus Platinum au adăugat alte beneficii. O invitație numită Club 2000 este atribuită unor VIP-uri, celebrități și politicieni. Flying Blue este precedentul programului Air France - Fréquence Plus, care a funcționat până la fuziunea Air France-KLM, din 2003.

Ivory - un statut permanent; acumulează mile pe AF, KLM, și zborurile de calificare.
Silver (Elite) - 25.000 sau mai multe mile, sau 15 sau mai multe segmente.
Gold (Elite) - 40.000 sau mai multe mile parcurse, sau 30 sau mai multe segmente de zbor.
Platinum (Elite Plus) - 70.000 sau mai multe mile parcurse, sau 60 sau mai multe segmente de nivel.