Meniu

Air Canada

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Canada pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Air Canada zboruri?

Orarul de zbor al Air Canada acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Air Canada?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Air Canada cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Air Canada. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Air Canada?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Air Canada

Air Canada

Air Canada este cea mai mare companie aeriană din Canada, atât din punct de vedere al numărului de pasageri transportați anual, cât și din punct de vedere al flotei. Compania a fost fondată în anul 1937, sub numele de Trans-Canada Airlines, și redenumită Air Canada în anul 1965. Este membru fondator al Star Alliance, una dintre cele mai mari alianțe între companiile aeriene.

Air Canada operează mai multe sectoare de zbor prin subdiviziile Air Canada Charter, Air Canada Jetz (care oferă curse private), Air Canada Express, Air Canada Rouge și Air Canada Vacations, care oferă pachete turistice în 90 de destinații.

Bagajul de Mână și Bagajul de Cală

Indiferent de ruta călătoriei și de tipul de bilet pentru care ați optat, Air Canada vă permite să vă îmbarcați cu un bagaj de mână și o piesă suplimentară pentru articole personale (geantă de umăr, geantă de laptop, etc.).

Substanțele sub formă lichidă sau de gel sunt permise la bord în canități de maximum 100ml/recipient. Toate recipientele trebuie să încapă într-o singură pungă transparentă tip zip-lock.  Alte obiecte pe care vă recomandăm să le înregistrați ca bagaj de cală când călătoriți cu Air Canada sunt:

  • echipamente de camping
  • gheață carbonică
  • cilindri de gaz comprimat (inclusiv oxigen, dacă puteți face dovada faptului că au fost goliți de conținut înainte).

În ceea ce privește bagajul de cală, vă rugăm să consultați secțiunea dedicată acestui aspect în momentul în care achiziționați biletul. Limita de greutate, dimensiuni și număr de bagaje variază în funcție de destinația aleasă și de tipul de bilet cumpărat.

Clase Tarifare de Zbor

Air Canada oferă trei tipuri de bilete pentru zborurile pe care le operează: Business Class, Premium Economy Class sau Economy Class.

La Clasa Economy vă veți bucura de un televizor personal, unde veți putea accesa nenumărate canale de divertisment, aveți acces la priză de reîncărcare a laptopului și la multiple gadgeturi care să vă facă zborul mai confortabil.

Biletul Premium Economy Class vă oferă prioritate la îmbarcare și posibilitatea de a înregistra un bagaj de cală suplimentar. De asemenea, locurile Premium vin cu un spațiu mai mare, dar și cu un iPad încărcat cu jocuri sau servicii interactive.

Clasa Business vă asigură, pe lângă beneficiile anterioare, un televizor cu o diagonală mai mare, acces garantat la fereastră sau culoar, perne de sprijin pentru gât și suport pentru glezne.

Check-In Online

Serviciul de online check-in este disponibil pentru toate zborurile cu plecare din Canada și pentru majoritatea aeroporturilor din Statele Unite (pentru bilete emise online) sau internaționale (pentru orice tip de bilet).

Serviciul poate fi accesat atât pe platforme web, cât și de pe smartphone sau tabletă, și devine accesibil cu 24 h înaintea orei programate de decolare.

Dacă nu reușiți să faceți check-in-ul online înainte de deadline, în majoritatea aeroporturilor veți găsi chioșcul Self-Serve, care vă permite să faceți check-in cu maximum o oră înaintea decolării.

Flota Air Canada

Flota companiei constă în aproape 400 de avioane, dintre care majoritatea sunt Airbus A320-200, Bombardier Q400 și Boeing 787-9.

Avioanele Airbus A320-200 au o lungime de aproape 38m, o anvergură a aripilor de 31m, iar viteza de croazieră este de 837 km/h. În ceea ce privește aeronava tip Bombardier Q400, viteza maximă este de 666 km/h, dat fiind că și dimensiunile acesteia sunt mai reduse: lungimea atinge aproape 33m, iar dimensiunile aripilor ajung la aproape 29m.

Cea mai impresionantă aeronavă din flota Air Canada este Boeing 787-9. Cu o lungime de peste 60m și o anvergură a aripilor aproape la fel de mare, aceasta 

Aeroportul Principal Air Canada

Baza companiei aeriene este la Toronto Pearson International Airport, al doilea cel mai tranzitat aeroport din America de Nord, după J.F.Kennedy din New York. Este situat la 22,5km distanță de Toronto Downtown și este legat de oraș prin sistemul de transport public și trenuri.

Aeroportul are două terminale active, care deservesc aproape 50 de milioane de pasageri anual, iar zilnic aproximativ 1250 de avioane decolează către peste 180 de destinații.  

Zona de așteptare include, pe lângă renumitul Maple Leaf Lounge al Air Canada, magazine precum Burberry, Bvlgari sau Michael Kors, dar și spații destinate relaxării precum BeRelax sau :10 Minute Manicure. Tot aici se află și o mulțime de restaurante și cafenele în care pasagerii se pot energiza pentru zbor.

Mâncarea Servită la Bordul Aeronavelor

Air Canada Bistro este disponibil pentru zborurile ce depășesc 90 de minute. Pentru călătoriile mai lungi de 2 ore, compania oferă gustări sau mese calde, gătite în prealabil. La bordul avioanelor operate de Air Canada veți găsi și o selecție de vinuri, băuturi alcoolice sau non-alcoolice.

Mâncarea de tip self-heating sau alcoolul sunt permise la bord, însă, din motive de siguranță, nu veți avea voie să le consumați pe durata zborului.

Informații Suplimentare

Majoritatea aeronavelor operate de Air Canada sunt optimizate pentru folosirea de către persoanele în scaun cu rotile.

De asemenea, compania pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități servicii de îmbarcare și debarcare, posibilitatea de a alege locuri preferențiale în avion sau meniuri speciale, acolo unde există restricții alimentare.

Dacă dumneavostră sau unul dintre membrii grupului cu care călătoriți necesită condiții speciale de zbor, vă recomandăm să contactați compania aeriană cu cel puțin 48h înaintea orei programate pentru decolare.