Meniu

American Airlines

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene American Airlines pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Arată filtrele
Advertisement

✔️ Unde operează American Airlines zboruri?

Orarul de zbor al American Airlines acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri American Airlines?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri American Airlines cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de American Airlines. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul American Airlines?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre American Airlines

American Airlines

Compania a fost înfiinţată în anul 1930, după reunirea a 82 de companii aeriene mici. Ea este deținută de AMR Corporation ce înglobează și American Eagle Airlines. American Airlines este, din punct de vedere al numărului de pasageri, al numărului personalului angajat precum şi din punct de vedere al numărului de aeronave,  cel mai mare transportator aerian din lume. Ea realizează zboruri regulate,  operând de asemenea zboruri de tip cargo și curierat. Compania efectuează peste 6,700 de zboruri zilnic către 336 de locații din 56 de țări. Flota sa este una dintre cele mai tinere, fiind într-o continuă reînnoire. Transportatorul deține 9 hub-uri în Charlotte, Dallas/Fort Worth, John F. Kennedy International Airport în New York, Los Angeles, Miami, O'Hare International Airport în Chicago, Philadelphia, Phoenix și Washington, D.C..
American Airlines este membră a Alianței Oneworld, ce reunește unele dintre principalele companii aeriene din lume, deservind astfel prin partenerii săi peste 1000 de destinații din peste 150 de țări.

Bagaje

Bagajul de mână poate fi de până la 115 cm (23 x 36 x 56 cm) incluzând mânere, roți etc. astfel încât să poate intra lejer în compartimentul pentru măsurarea bagajelor prezent la aeroport. 
Bagajul de cală poate avea dimensiuni de până la 158 de cm (dimensiuni cumulate) și 23 de kg, sau 32 kg pentru Brazilia. Pentru zborurile transatlantice, transpacifice și interne se pot înregistra până la 10 bagaje, existând taxe diferențiate pentru fiecare în parte.

Clase tarifare

Clasa Economy oferă relaxare pasagerilor prin varietatea de filme sau documentare care pot fi urmărite, scaunele ergonomice ajustabile cu tapițerie din piele, seturile de căști și selecția de mâncăruri și băuturi care poate fi servită pe măsuțele special realizate pentru suportul lor sau al cărților și laptopurilor. 
Clasa Business aduce un plus de intimitate, mai mult spațiu pentru relaxare sau pentru dormit, mai multe oportunități de divertisment folosind o tabletă de 25 cm., kituri de călătorie, căști cu rol de atenuare a zgomotului, încărcătoare pentru laptop și telefon ș.a. 
Clasa Întâi  vine în întâmpinarea nevoilor pasagerilor cu numeroase accesorii precum perne, plăpumi, pijamale sau papuci și alte produse de îngrijire personală, mese bogate cu 5 feluri savuroase de mâncare, posibilități variate de divertisment, spații de depozitare pentru lucruri personale, scaune complet ajustabile și posibilitatea de încărcare a diferitelor device-uri.

Check-in online

Check-in-ul se poate realiza cu 24 h și până la 45 de minute înainte de zborurile interne și cel târziu cu 90 de minute înainte de zborurile internaționale. De asemenea, el se poate realiza și prin aparatele de check-in din aeroport, ce oferă o alternativă rapidă de a obține cartea de îmbarcare. 

Flotă

American Airlines deține o flotă de 964 de avioane, având astfel cea mai mare flotă comercială din lume. Acesta este compusă din aparate Airbus și Boeing (incluzând aeronavele McDonnell Douglas), precum și o variantă îngustă a aeronavei de tip Embraer.  Flota American Airlines este într-un proces de innoire substanțial, în prezent dorindu-se să se achiziționeze alte 380 de aeronave de tip Airbus și Boeing. 
Pentru zboruri de cursă lungă pe rute internaționale și transcontinentale: Boeing 787 Dreamliner, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200, Boeing 777-200 retrofit, Boeing 767-300 Retrofit, Boeing 767.
Pentru zboruri naționale și scurte: Airbus A321 Transcon, Airbus A321, Airbus A319, Boeing 757, Boeing 737-800, Boeing MD 80.
Pentru zboruri ce leagă orașe și insule: Bombardier CRJ-200, Bombardier CRJ-700, Bombardier CRJ-900 NextGen, Embraer ERJ-140 And ERJ-145, Embraer ERJ-175.

Hub

Transportatorul deține 9 hub-uri în Charlotte, Dallas/Fort Worth, John F. Kennedy International Airport în New York, Los Angeles, Miami, O'Hare International Airport in Chicago, Philadelphia, Phoenix și Washington, D.C.. 
Aeroporturile Dallas/Forth Worth și Miami servesc ca porți de acces către continentul American, în timp ce Hub-ul Chicago funcționează ca acces spre Europa și Asia. Primele 3 hub-uri (2014) ca număr de zboruri sunt Dallas/Fort Worth International Airport (877), Charlotte-Douglas International Airport (740) și Chicago O'Hare.

Mese

În funcție de tipul de zbor, pasagerii se pot bucura de gustări, mese gratuite sau chiar rezerva mâncăruri speciale. Experiența culinară este cu atât mai plăcută la Clasa Business și Clasa Întâi unde tutuor preparatelor li se adaugă o notă specială, creând meniuri unice, acompaniate de suc, cafea și alte băuturi non-alcoolice oferite în mod gratuit. Vinurile, berea și mâncărurile sunt oferite gratuit pentru toate cursele internaționale. Se poate opta pentru mese speciale în funcție de nevoi dietetice, medicale sau religioase cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor.

Servicii opționale

Wi-Fi-ul la bordul avionului este disponibil în multe dintre avioanele American Airlines. Toate noile aeronave regionale cu două clase dispun de Wi-Fi. Accesul zilnic și lunar este valabil atât pentru American Airlines, cât și pentru zborurile US Airways.  Toate locurile la Clasa Întâi și Clasa Business dispun de posibilitatea de încărcare a device-urilor și porturilor USB. 
Există, de asemenea, numeroase posibilități de relaxare prin vizionarea de filme, programe TV și accesul la jocuri și muzică astfel încât pasagerii să aibă parte de o relaxare completă. La acestea se adaugă kit-urile pentru călătorie oferite și posibilitatea de a alege locuri cu mai mult spațiu. 
În cadrul lounge-urilor Admiral Club ce oferă o varietate de beneficii în peste 50 de locații, pasagerii se pot relaxa sau lucra, îmbunătățindu-și și eficientizându-și experiența de zbor. De asemenea, în cadrul programului AAdvantage se pot acumula mile, atât în cadrul American Airlines, cât și al US Airways și al altor parteneri pentru a le folosi în achiziționarea zborurilor, îmbunătățirea rezervării, închirieri auto, achiziționare de vacanțe și sejururi la hotel și alte produse de retail.