Meniu

Air Moldova. Rezervaţi bilete de avion

Advertisement

Vezi oferte la zboruri pe eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

Aflați mai multe despre Air Moldova

Air Moldova

Compania a fost fondată pe 12 ianuarie 1993 şi a fost cea mai importantă companie aeriană de pe piaţa din Republica Moldova, gestionând aproximativ 50% din fluxul aerian de pasageri. În 2004 a devenit membru IATA şi a primit codul IATA: 9U. Air Moldova oferea două clase – Econom şi Business – și curse directe spre mai mai multe oraşe din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Printre cele mai populare destinaţii se numărau Bucureşti, Paris, Roma, Milano, Veneţia, Verona, Bologna, Torino, Londra, Frankfurt, Dublin, Istanbul, Lisabona, Larnaca, Praga, Hurghada şi Tel-Aviv. În plus, opera zboruri sezoniere către Antalya, Heraklion, Tivat și Sharm el-Sheikh.

Air Moldova bilete de avion - zboruri

Aeronavele Air Moldova ofereau zboruri către mai mult de 25 de destinaţii de pe bătrânul continent, Asia şi Orientul Mijlociu. Toate zborurile din Republica Moldova erau operate de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Din Capitala Moldovei se putea zbura către Germania, Franţa, Italia, Irlanda, Anglia, Portugalia, Cipru, Polonia, Cehia, Muntenegru, precum şi Turcia, Rusia, Israel sau Egipt. Air Moldova oferea bilete de avion Chișinău – Londra, Dublin – Chişinău, Chişinău – Frankfurt, Chişinău – Roma sau chiar şi oferte spre Moscova, ca să numim doar câteva dintre rute. La destinațiile oferite permanent se adăugau şi cursele sezoniere spre staţiuni populare precum Antalya, Sharm-el Sheikh, Tivat sau Heraklion.

Air Moldova check-in online

Procedura de check-in online Air Moldova era disponibilă pentru pasageri cu 24 de ore ȋnainte de ora programată a decolării şi se ȋnchidea cu 2 ore ȋnainte de zbor. Cartea de ȋmbarcare se putea obține doar la aeroport după ce angajaţii Air Moldova de la ghişeele de ȋnregistrare verificau actele necesare pentru călătorie. Ghişeele de ȋnregistrare se ȋnchideau cu 60 de minute ȋnainte de ora decolării. Din acest motiv era recomandată prezenţa la aeroport cu cel puţin 3 ore ȋnainte de plecare. Astfel exista timp suficient pentru înregistrare, efectuarea check-in-ul dacă nu era efectuat deja şi înregistrarea bagajelor de cală dacă era cazul. În plus, atât ghişeele de ȋnregistrare, cât şi autorităţile de frontieră aveau nevoie de timp pentru a verifica documentele de călătorie.

Air Moldova bagaje

La fel ca alte companii aeriene, Air Moldova avea două categorii de bagaje: bagaj de mână şi bagaj de cală. La bordul avionului era permis doar bagajul de mână şi trebuia plasat ȋn compartimentul de deasupra capului sau sub scaunul din faţă. Pasagerilor le era permis doar un bagaj de mână şi un articol personal (o poşetă sau o servietă mică). Dimensiunile maxime ale bagajului de mână erau 50 X 40 X 25 cm (115 cm ȋn total), incluzând mânerele, roţile şi buzunarele laterale, şi nu putea depăși greutatea de 8 kg. În cazul călătoriilor cu copii sub 2 ani, se puteau lua ȋn avion adiţional alimente necesare pentru bebeluş pe durata călătoriei. Căruciorul montabil sau scaunul cu rotile era permis, dar trebuia predat la cală. Se puteau lua ȋn avion instrumente muzicale mici (trompetă, vioară), dar acestea erau considerate bagaj de mână.

Bagajul de cală putea avea dimensiunile maxime totale de 203 cm şi greutatea maximă acceptată de 23 kg sau 32 kg ȋn funcţie de clasă şi planul tarifar. Se interzicea transportarea lichidelor ȋn recipiente mai mari de 100 ml ȋn bagajul de mână.

Air Moldova clase tarifare

Orice rezervare la Air Moldova avea două opţiuni: Air Moldova Clasa Econom şi Air Moldova Clasa Business.

Printre beneficiile pasagerilor care alegeau Clasa Econom se numărau ȋnregistrarea gratuită (cu până la 3 ore ȋnainte de zbor, dar nu mai târziu de 60 de minute ȋnainte de ora programată a zborului), efectuarea check-in-ului online, dreptul la un bagaj de mână de până la 8 kg şi cu dimensiunea maximă de 115 cm (50x40x25 cm), băuturi calde la bordul aeronavei, gustări reci (sandviş), posibilitatea de a solicita perne şi pături şi de a achiziţiona produse de duty free la preţuri speciale.

Pasagerii care alegeau Clasa Business puteau folosi gratuit spaţiul Business Lounge din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău şi acelaşi tip de spaţiu ȋn aeroportul de ȋntoarcere, dacă acesta exista. La Business Lounge există WI-FI, TV Hi-Fi, bufet suedez şi un spaţiu special pentru fumători. Pasagerii de la Clasa Business erau transportaţi cu automobilul din salonul Business Lounge la aeronavă, se ȋmbarcau ultimii, iar după aterizare plecau primii. La bordul avionului aveau la dispoziţie fotolii, un meniu diversificat de mâncăruri şi băuturi (inclusiv vegetarian), ziare, precum şi opţiunea de a schimba gratuit data zborului. Pasagerii la Clasa Business aveau dreptul la două bagaje de mână (8 kg + 4 kg) şi două bagaje de cală (cu greutate maximă de 23 kg, respectiv dimensiunea maximă de 158 cm fiecare). Clasa Business era disponibilă doar pentru anumite destinaţii.

Flota Air Moldova

Operatorul dispunea de 5 aeronave. Din flota Air Moldova făceau parte două aeronave A321 cu câte 220 de locuri fiecare, două aeronave A319 cu câte 144-150 de locuri fiecare şi 1 aeronavă A320 cu 162 de locuri. Atât avionul Air Moldova A321, cât şi avionul Air Moldova A320 aveau disponibilă Clasa Business. Aeronava A319 avea doar Clasa Econom.

Aeroportul principal Air Moldova

Air Moldova Airlines avea sediul pe Aeroportul Internaţional Chișinău, aflat la 13 km de capitala Republicii Moldova. La aeroport există birouri de ȋnchirieri auto, Business Lounge, parcare, teren de joacă pentru copii, camere speciale pentru mame, wifi gratuit, magazin duty free, punct medical, farmacii, bancomate, bănci, baruri şi restaurante, servicii de asigurări, spaţiu pentru depozitarea bagajelor, precum și alte servicii (VIP).

Air Moldova servicii opționale

Compania aeriană Air Moldova putea oferi asistenţă ȋn cazul persoanelor cu mobilitate redusă (transport ȋn scaunul cu rotile), a copiilor şi sugarilor, a minorilor care zburau neȋnsoţiţi şi serviciul de transport al animalelor de companie (conform regulilor din ţara de destinaţie şi numai dacă animalele aveau toate documentele necesare).