Meniu

Blue Air

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Blue Air pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Blue Air zboruri?

Orarul de zbor al Blue Air acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Blue Air?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Blue Air cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Blue Air. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Blue Air?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Blue Air

Blue Air

Blue Air şi-a început activitatea în 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are 9 baze operaționale, în Alghero, București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool şi Torino.

Blue Air este certificată IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare şi este membru cu drepturi depline IATA.

BlueAir_B-737

Destinații

Blue Air operează peste 100 de rute, creând conexiuni între cele mai importante orașe din Europa și Orientul Mijlociu.

De la București la: Bacău, Barcelona, Birmingham, Bordeaux, Bruxelles, Castellon*, Catania, Copenhaga, Cluj-Napoca, Köln, Dublin, Florența, Glasgow, Hamburg, Helsinki, Iași, Larnaca, Lisabona, Liverpool, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano, Napoli, Nisa, Oradea, Oslo, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Tel Aviv, Torino, Valencia

De la Bacău la: Bologna, Bruxelles, București, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano  Roma, Torino

De la Cluj-Napoca la: București, Dublin, Liverpool*, Tel Aviv*

De la Iași la: Barcelona, Bruxelles, București, Köln, Londra, Milano, Munchen, Paris, Roma, Torino

Din Larnaca spre: Atena, Birmingham, București, Londra, Salonic

Din Liverpool spre: Alicante, Bacău, București, Cluj-Napoca*, Malaga, Roma

Din Alghero spre: Roma

De la Sibiu la: Stuttgart

Din Torino spre: Alghero, Bacău, București, Bari, Catania, Iași, Lamezia Terme, Lisabona, Londra, Madrid*, Napoli, Paris, Pescara, Reggio Calabria, Sevilla, Stockholm, Trapani*

*Se opresc din operare la 31 octombrie 2018.

Bagaje

Indiferent de pachetul tarifar ales, pasagerii au dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depăși 10 kg și dimensiunile de 55 x 40 x 20 cm. Dimensiunile bagajelor includ toate accesoriile (roți, mânere, buzunare exterioare etc.). Doar un singur bagaj va fi acceptat per pasager. Poșeta/borseta și aparatura electronică (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse în acest bagaj. Excepție fac produsele cumpărate din magazinele Duty Free din aeroport care vor fi prezentate la îmbarcare și vor fi acceptate separat.

Fiecare pasager are dreptul la maximum patru piese de bagaj de cală cu dimensiunile de până la 100 x 80 x 30 cm. Greutatea maxim admisă pentru bagajul de cală este de 20 sau 32 de kilograme pe o piesă de bagaj, în funcție de pachetul tarifar ales (Classic, respectiv Premium). Greutatea bagajului nu poate fi cumulată între două sau mai multe persoane.

Clase tarifare

Blue Air pune la dispoziție o gamă de familii tarifare, menite să satisfacă nevoile fiecărui pasager. Astfel, pasagerii pot alege una din următoarele trei familii tarifare:

  • Light – unde beneficiază de cel mai mic tarif disponibil, de check-in gratuit și de un bagaj de mână gratuit, de 10 kg.
  • Classic – pe lângă beneficiile menționate anterior, pasagerii mai beneficiază și de un bagaj de cală gratuit, de 20 de kg, loc rezervat (cu excepția locurilor cu extra leg room) și de 50% reducere din taxa de modificare a datei de zbor sau a rutei.
  • Premium – unde beneficiază de cel mai mic tarif disponibil, de check-in gratuit, de un bagaj de mână gratuit, de 10 kg, de un bagaj de cală gratuit, de 32 kg, taxă de schimbare gratuită pentru dată sau rută, loc rezervat (inclusiv extra leg room), cât și mâncare gratuită, disponibilă pe majoritatea zborurilor.

Check-in online

Acest serviciu este disponibil pentru toate zborurile, cu excepția celor cu plecare din Constanta, Lisabona, Palma de Mallorca, Oradea, Timișoara, Tel Aviv.

Serviciul de check-in online este disponibil cu 30 zile înainte de data plecării și cu până la 12 ore înainte de plecare. De reținut că dacă rezervarea biletului de avion suferă modificări, check-in-ul va trebui să fie refăcut. De asemenea, aceste modificări pot fi efectuate cu până la 4 ore înainte de ora programată a zborului, caz în care check-in-ul va trebui făcut la aeroport.

Serviciul de check-in la aeroport este gratuit, indiferent de ruta pe care se călătorește.

Flotă

Flota Blue Air este formată în prezent din 30 de aeronave, Boeing 737, seria 737-300, seria 737-400, seria 737-500, seria 737-700 si seria 737-800, având capacități între 126 și 189 de locuri.

În 2017, compania a anunțat comanda fermă pentru 12 avioane de tipul Boeing 737 MAX 8, ce vor intra în flotă începând cu Q2, 2019.

Hub

Hub-ul principal este Aeroportul Internațional Henri Coandă, ce se află la 16,5 km distanță de centrul orașului București.

Există trenuri care leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Gara de Nord din București. Pasagerii pot ajunge la CFR "Airport Stop" prin autobuze cu plecare de la Terminalul Sosiri.

Aeroportul oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi: Rent-a-car, Barber`s, ambalaj de securitate pentru bagaje, cărucioare pentru bagaje, acces la internet, schimb valutar, farmacie, oficiu postal, bancă și ATM, magazine, baruri și restaurante, transfer hotel și capelă.

Blue Air mai are baze operaționale și în Bacău, Cluj-Napoca, Constanța (România), Alghero, Torino (Italia), Larnaca (Cipru) și Liverpool (Regatul Unit), fiecare dintre acestea reprezentând un punct important în ceea ce privește transportul aerian. 

Mese

Blue Air oferă pasagerilor opțiunea de a achiziționa meniuri calde, proaspete și delicioase pentru un confort sporit pe timpul zborului. Meniurile pot fi rezervate cu până la 12 ore înainte de zbor. Meniurile sunt disponibile pe majoritatea rutelor, însă, pentru o informare corectă, este recomandat să se verifice site-ul companiei. Aceste meniuri constau în: mic dejun cu specific românesc / englezesc și masa de prânz / cină (vegetarian, curcan / carne de vită și legume).

Servicii opționale

Împreună cu biletul de avion Blue Air, pasagerii pot achiziționa și serviciul de transfer cu autobuzul. Transferul este disponibil de la Constanța sau Brașov, la Aeroportul Otopeni și retur.

Totodată, pe zborurile interne din România, pasagerii Blue Air beneficiază și de alte servicii gratuite, precum posibilitatea de a transporta, pe lângă bagajul de mână de 10 kg, și de un bagaj de cală gratuit, de 20 de kg, și un snack oferit în timpul zborului.