Meniu

Căutați bilete de avion din Edremit

Edremit

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Măslinele-suveniruri

  Pentru idei de cadouri tradiționale, precum uleiurile de măsline ori săpunuri alese din prețioasele roade, vizitați într-o zi de vineri piața din centrul orașului. În zilele de marți și sâmbătă îndreptați-vă către orașul Altınoluk.

 • Pe insula iubirii

  Insula grecească Lesbos se află în apropiere, unde puteți ajunge cu feriboturile Jale Tour/Turyol din Ayvalik. Insula este renumită pentru Pădurea Pietrificată și pentru poeta Sappho, una dintre cele mai importante poete ale antichității grecești.

 • Și în extrasezon

  Coasta de est a Turciei încântă vizitatorii chiar și iarna, unde în mijlocul lunii ianuarie puteți fi răsfățati cu temperaturi de până la 10 grade Celsius. Asta da afacere!

   

Edremit: un altfel de city break

Edremit este o destinație turistică atipică pentru un city break – fascinează mai degrabă prin sătucurile din împrejurimi, insulele grecești învecinate și plantațiile de măslini. În ciuda istoriei sale de veacuri, Edremit este un oraș mai puțin modernizat, însă aeroportul său este punctul de pornire perfect către destinații încântătoare de pe coasta Golfului Edremit, stațiuni de vacanță și ruine antice. Situl arheologic din vechea Troia, localizat între Muntele Ida și Golful Adramyteion Antandros, este celebru pentru menționarea sa în operele lui Herodot, Aeneas sau Virgilius.


Din secolul 5 î.Hr., când grecii s-au stabilit în regiune, locul a devenit faimos pentru producerea uleiului de măsline perfect. Deși în prezent trăiesc aici preponderent turci, această tradiție s-a păstrat, uleiul regăsindu-se și în bucătăria locală. Pentru a vă convinge de acest lucru, alocați timp în vacanță pentru vizitarea satelor precum Yeşilyurt și Adatepe, renumite pentru clădirile interesante și frumos conservate din piatră, plantațiile de măslini și numeroasele prese de ulei extravirgin de măsline. 


Un obiectiv turistic al zonei îl constituie Muzeul de Presare a Măslinelor (Edremit Evren Ertür Tarihi Zeytinyağı Aletleri Müzesi), situat pe drumul european E87, către Akçay. Acesta a fost ridicat de către familia Ertürk, păstrătoare a secretului producerii uleiului de măsline de mai bine de patru decenii.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Edremit pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Edremit pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Edremit, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Edremit?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Edremit atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Edremit

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Edremit

Orarul zborurilor: Edremit