Meniu

București Split - Căutați bilete de avion

Arată filtrele

Split

 • Informații generale

  Limba oficială Croată
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Kuna (HRK)

 • Palatul lui Dioclețian

  Clădirea imensă, construită între secolele 2 - 3, este singurul palat antic care a supraviețuit timpului. Complexul are 220 de clădiri și adăpostește 3.000 de oameni astăzi! Palatul în sine reprezintă aproape jumătate din Centru Vechi. 

 • Turn în construcție

  Catedrala Sf. Dujama are un turn înalt și ciudat - turnul Belfry a fost dărâmat la mai puțin de 100 de ani de la finalizarea sa, din cauza unei înclinări puternice. În 1908, turnul a fost reconstruit și oferă azi o priveliște unică de la înălțime! 

 • Atenție! Nu există spațiu!

  Densitatea orașului e deja legendă – Centrul Vechi e înconjurat de artere aglomerate, stații de autobuz și tren, dar și de port. Așadar, aveți posibilități reduse de deplasare cu mașina. Luați-o mai bine la picior și descoperiți orașul în plimbare. 

Ce trebuie să știți despre Split

Al doilea oraș ca mărime din Croația este un exemplu nemaipomenit de port adriatic în care rădăcinile antice se împletesc cu prezentul. Din fericire, acesta a scăpat de distrugere în timpul războiului din fosta Iugoslavia – acum, Split nu este doar un port din care îți faci drum pe Marea Adriatică sau o adunare de clădiri antice, este un centru industrial și un nod de transport important la nivel național.  
Prima mențiune despre Split apare în jurul secolului 6 Î.C., când grecii au fondat colonia Aspálathos. Cea mai notabilă dovadă a fost construită în secolul 3, când împăratul roman Dioclețian și-a ridicat palatul aici. Datorită acestui fapt, orașul se transformă într-unul dintre principalele porturi ale Adriaticii de Est. După căderea imperiului însă, în secolul 7, palatul a fost preluat de refugiații din Salona și împărțit în case. 
Până acum, Split a fost asociat în mare parte cu monumentele din perioada Romană. Printre acestea, se numără catedrala Sf. Dujama, construită pe ruinele mausoleului octogonal al lui Dioclețian, templul lui Jupiter, trei porți romane (din păcate, cea de-a patra nu mai există) și zidurile impresionante ale orașului. Iubitorii de plimbări vor găsi cu siguranță ceva de făcut – Riva este un bulevard ce leagă Orașul Vechi de Marea Adriatică și nu trebuie ratat!

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Split pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Split pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Split, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Split?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Split atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

București Split

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Split

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Split!

Alegeți hotel în Split