Nu avem destule informații pentru a vă putea oferi un grafic sigur referitor la această rută și la cel mai bun moment pentru a face rezervarea.
Ca notă generală însă, cu cât se apropie data plecării, cu atât vor fi mai scumpe biletele.
Nu există niciun zbor direct pe ruta din București spre Split
Cele mai scurte zboruri cu escală durează aproximativ 6h 30min.
Limba oficială Croată
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Kuna (HRK)
Clădirea imensă, construită între secolele 2 - 3, este singurul palat antic care a supraviețuit timpului. Complexul are 220 de clădiri și adăpostește 3.000 de oameni astăzi! Palatul în sine reprezintă aproape jumătate din Centru Vechi.
Catedrala Sf. Dujama are un turn înalt și ciudat - turnul Belfry a fost dărâmat la mai puțin de 100 de ani de la finalizarea sa, din cauza unei înclinări puternice. În 1908, turnul a fost reconstruit și oferă azi o priveliște unică de la înălțime!
Densitatea orașului e deja legendă – Centrul Vechi e înconjurat de artere aglomerate, stații de autobuz și tren, dar și de port. Așadar, aveți posibilități reduse de deplasare cu mașina. Luați-o mai bine la picior și descoperiți orașul în plimbare.
Al doilea oraș ca mărime din Croația este un exemplu nemaipomenit de port adriatic în care rădăcinile antice se împletesc cu prezentul. Din fericire, acesta a scăpat de distrugere în timpul războiului din fosta Iugoslavia – acum, Split nu este doar un port din care îți faci drum pe Marea Adriatică sau o adunare de clădiri antice, este un centru industrial și un nod de transport important la nivel național.
Prima mențiune despre Split apare în jurul secolului 6 Î.C., când grecii au fondat colonia Aspálathos. Cea mai notabilă dovadă a fost construită în secolul 3, când împăratul roman Dioclețian și-a ridicat palatul aici. Datorită acestui fapt, orașul se transformă într-unul dintre principalele porturi ale Adriaticii de Est. După căderea imperiului însă, în secolul 7, palatul a fost preluat de refugiații din Salona și împărțit în case.
Până acum, Split a fost asociat în mare parte cu monumentele din perioada Romană. Printre acestea, se numără catedrala Sf. Dujama, construită pe ruinele mausoleului octogonal al lui Dioclețian, templul lui Jupiter, trei porți romane (din păcate, cea de-a patra nu mai există) și zidurile impresionante ale orașului. Iubitorii de plimbări vor găsi cu siguranță ceva de făcut – Riva este un bulevard ce leagă Orașul Vechi de Marea Adriatică și nu trebuie ratat!