Am lansat noul eSky

Descoperiți-l acum

Zece ani, zeci de premii

Câștigați acum

Aeroporturi

Serviciu clienţi

031 100 3759 Luni - Vineri 8:00 - 22:00
Sâmbătă - Duminică 10:00 - 18:00
tariful normal al operatorului telefonic

Aeroportul din Londra - Luton

London Luton Airport, Navigation House, Airport Way, Luton, Bedfordshire LU2 9LY

Infoline:

+44 (0) 1582 405 100

Birou obiecte pierdute:

+44 (0) 1582) 395 219

Aeroportul Luton (London Luton Airport) deserveşte cele mai populare companii aeriene low-cost şi este situat la 50 km (31 mi) de Londra.

Aeroportul este utilizat de persoane care călătoresc în Marea Britanie, Irlanda, precum şi de cele al căror obiectiv este de a călători în afara ţării.

Aeroportul este bază pentru trei companii aeriene. Oferă rute spre marea majoritate a destinaţiilor din Europa, însă există şi rute de linie şi charter spre destinaţii din Africa de Nord şi Asia.

În 2011, aeroportul a fost tranzitat de 9,5 milioane de pasageri, iar aeroportul a fost al cincilea cel mai ocupat aeroport din Marea Britanie.

Cu maşina

Coordonate GPS pentru sisteme auto de navigaţie:

N 51 ° 52 '29 "

V 0 ° 22 '06 "

De pe autostrada M25, ieşiţi la intersecţia 21 pentru a accesa M1. De pe autostrada M1 folosiţi ieşirea de la intersecţia 10 şi urmaţi indicatoarele către aeroport. La est de A1, mergeţi pe A505 către intersecţia 9. Aeroportul se găseşte chiar lângă A505 şi este bine semnalizat.

Cu taxiul

Staţia de taxi se află în faţa clădirii terminalului şi este uşor accesibilă călătorilor cu handicap. Aeroportul este deservit de mai multe companii de taxi locale.

Cu mijloace de transport în comun

Autobuz:

Autobuzele gratuite Luton Airport Express pleacă înspre şi dinspre aeroport până la Luton Airport Parkway Station. Autobuzele locale leagă aeroportul de zonele învecinate. Pentru informaţii puteţi contacta Traveline.

Tren:

Luton Airport Parkway Station este la 2 km (1 mile) distanţă de aeroport leagă terminalul printr-o o reţea de autobuze gratuite. Atât, First Capital Connect, cât şi East Midlands Trains oferă servicii către Londra. Pentru informaţii despre orar şi rute, puteţi suna 24h/24 la National Rail.

Autocare:

Greenline 757 este un autocar express care merge zilnic între aeroport şi centrul Londrei şi oferă un serviciu 24h/24 către staţia Victoria.

Numeroase autocare National Express operează între aeroport şi numeroase destinaţii naţionale.

Parcare

Aeropotul oferă parcări express, uşor accesibile din clădirea terminalului, şi parcări pe durată medie şi lungă. Pasagerii pot rezerva locul de parcare de pe site-ul aeroportului.

Servicii

Bagaje: birou obiecte pierdute, nu există facilităţi pentru depozitarea bagajelor în aeroport

Mâncare şi băuturi: restaurante, cafenele, baruri, un English pub tradiţional

Bani şi telecomunicaţii: birourile de schimb valutar, telefoane web, internet wireless gratuit în spaţiile publice şi zonele special amenajate

Cumpărături: duty-free deschis 24h/24, chioşc de ziare, librărie deschisă 24h/24

Business: acces internet, telefoane cu plată şi fax, ziare, televizoare, serviciu catering

Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: rampe de acces, toalete special amenajate, telefoane adaptate, scaune cu rotile, ajutor pentru bagaje, locuri de parcare

Alte facilităţi: loc de joacă pentru copii, loc pentru pasagerii care călătoresc cu copii, capelă