Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei

Agenția globală de Turism Online eSky, în cooperare cu compania de asigurări AXA Partners introduce Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei, ce permite o planificare sigură și confortabilă a călătoriilor aeriene, ținând cont de posibilitatea renunțării la călătorie din diferite motive, inclusiv îmbolnăvirea cu COVID-19.

Asigurarea All Risk aduce o îmbunătățire a asigurărilor de acest tip existente pe piață, ce se referă la situații de urgență, legate de spitalizare. În cazul acestui nou produs, clientul va putea renunța la călătorie, printre altele, din motive private, de sănătate și profesionale; acest fapt relaxând semnificativ procesul planificării călătoriilor.

Motivul cererii de anulare a călătoriei și rambursarea costurilor pentru biletele de avion poate fi: pierderea locului de muncă, retragerea cererii de concediu de către angajator, reprogramarea unei conferințe importante sau susținerea unui examen de studii, boala asiguratului sau a rudelor acestuia - inclusiv cu COVID-19 - precum și agravarea unor boli cronice sau complicații apărute în timpul sarcinii. În plus, îmbolnăvirea subită a animalelor de companie, ivirea unor daune materiale grave sau furtul de acte sunt, de asemenea, luate în calcul.
Singura condiție este documentarea circumstanțelor. Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei este disponibilă doar în timpul procesului de rezervare a unui zbor pe site-ul www.esky.ro, fără posibilitatea de a fi achiziționată la o dată ulterioară achiziționării biletului. În cazul în care circumstanțele conduc la anularea călătoriei, clientul va primi 90% din valoarea biletului într-un mod rapid și ușor.

Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei, implementată de eSky, este una dintre inițiativele planificate de către Managementul companiei în vederea alinierii la schimbările din industria turistică și un răspuns la nevoile actuale ale clienților, în perioada „noii normalități” de după pandemie.

„Situația pieței din ultimele luni ne-a arătat cât de importantă este flexibilitatea în planificarea călătoriilor pentru clienți. Am decis să cooperăm cu o companie de asigurări de încredere – și anume, cu AXA Partners. Credem că noua asigurare va spori sentimentul de siguranță și confort atunci când se planifică o călătorie. Clienții ar putea dori să renunțe la călătorii în diferite cazuri, iar tarifele, în special de la companiile aeriene low-cost, nu permit întotdeauna sau, foarte rar, o rambursare pentru un bilet de avion neutilizat”, spune Łukasz Neska, Vicepreședinte al eSky.

„Inițiativele întreprinse de eSky demonstrează o atitudine inovatoare și pro-clienți. Atât la eSky cât și la AXA Partners, încercăm să răspundem permanent nevoilor dinamice ale pieței, urmărind astfel o dezvoltare continuă. Acest lucru este susținut de „Asigurarea All Risk pentru anularea călătoriei”, ce va oferi clienților un sentiment de confort atunci când își planifică plecările în străinătate și protecție împotriva consecințelor financiare ale evenimentelor neprevăzute, ce au ca rezultat, anularea călătoriei. Acest lucru este deosebit de important, ținând cont de situația actuală din piața turismului și de schimbarea de abordare în planificarea activităților pe termen lung." - spune Jan Cupa, CEO al AXA Partners CEE.