Meniu

Cum călătoriţi ȋn Dubai ȋn timpul pandemiei COVID-19

Cum călătoriţi ȋn Dubai ȋn timpul pandemiei COVID-19

Dubai este una dintre cele mai atractive destinaţii pentru turiştii din ȋntreaga lume. Pandemia de COVID-19 nu a afectat potenţialul turistic enorm al Emiratelor – ba dimpotrivă. Mulţumită măsurilor de siguranţă introduse, inclusiv distanţarea socială şi măştile obligatorii, turiştilor le este permis să viziteze faimoasa metropolă a deşertului. Cum călătoriţi ȋn Dubai ȋn timpul pandemiei de coronavirus şi cum a schimbat situaţia epidemiologică turismul?

Zboruri sigure spre Dubai

Dubai este un loc extraordinar de vizitat ȋn orice moment al anului. Fabuloasa metropolă are multe de oferit turiştilor, fiind locul ȋn care puteţi vedea cele mai ȋnalte clădiri din lume, petrece nopţi ȋn hoteluri exclusiviste sau sub cerul liber ȋntr-o tabără ȋn deşert. Puteţi totodată să admiraţi spectacolul de lumini al fântânilor, să vă “pierdeţi” ȋn Dubai Mall sau ȋn celebra piaţă de condimente. În timp ce pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ turismul, călătoria ȋn Dubai ȋncă este posibilă dacă respectăm toate regulile de precauţie.

Companiile aeriene au luat măsurile necesare pentru a garanta siguranţa călătorilor din momentul ȋn care intră ȋn aeroport, pe durata zborului şi până părăsesc terminalul din Dubai. Măsurarea temperaturii corpului, purtarea măştilor, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei sociale se aplică oricărui călător. La ce altceva trebuie să acordaţi atenţie?

Condiţiile sosirii ȋn Dubai

Înainte să zburaţi către Dubai ar trebui să verificaţi dacă aveţi nevoie de viză. Persoanele cu cetăţenie români care călătoresc ȋn Emiratele Arabe Unite pentru turism pot obţine viza la graniţă ȋn mod gratuit. Documentul este valabil 90 de zile de la intrarea ȋn Dubai.

Oricine călătoreşte ȋn Dubai trebuie să achiziţioneze o asigurare de sănătate care acoperă COVID-19. Un alt document necesar este formularul de sănătate, iar călătorilor li se solicită totodată să instaleze aplicaţia COVID-19 DXB.

Teste COVID-19 şi carantină

Călătoria ȋn Dubai ȋn timpul pandemiei necesită efectuarea unui test PCR. Totuşi, testul nu este obligatoriu pentru copiii sub 12 ani şi pentru persoanele cu dizabilităţi severe sau moderate. Până de curând, călătorii puteau efectua testul cu până la 96 de ore ȋnainte de plecare. Restricţiile actuale din Dubai cer ca turiştii să efectueze testul cu până la 72 de ore ȋnainte de zbor. NOTĂ! Rezultatul testului trebuie imprimat, iar conţinutul său trebuie tradus ȋn limba engleză sau arabă. Un rezultat al testului ȋn format digital, via SMS sau ȋn limba română nu este valid.

Este carantina necesară după sosirea ȋn Dubai? Persoanele care au un rezultat negativ pentru COVID-19 nu trebuie să stea ȋn carantină. Cu toate acestea, trebuie să reţineţi că unor turişti li se poate solicita ȋn mod aleatoriu să efectueze un test la aeroport după sosire. În acest caz, vizitatorilor li se cere să stea ȋn carantină până primesc rezultatul negativ al testului. Dacă este pozitiv, trebuie să se izoleze pentru 14 zile.

Vacanţa ȋn Dubai ȋn timpul pandemiei – ce altceva trebuie să reţineţi

Cele mai multe atracţii şi locuri turistice din Dubai au fost redeschise, urmând bineȋnţeles regulile sanitare. Există limită de persoane ȋn restaurante şi magazine. Măştile sunt obligatorii ȋn spaţiile publice şi ȋn mijloacele de transport, dar pot fi date jos când ȋnotaţi, când beţi şi mâncaţi la restaurant sau când vă antrenaţi singur/ă afară. Numărul de pasageri este de asemenea limitat când folosiţi o maşină ȋnchiriată sau un taxi.

Circumstanţele pandemiei se schimbă constant ȋn Dubai şi ȋn ȋntreaga lume. Înainte de călătorie, vă recomandăm să verificaţi restricţiile, de exemplu pe site-ul cu informații pentru cãlãtori pe care l-am pregãtit. Totodată, vă rugăm să reţineţi că sănătatea este cel mai important lucru şi dacă aţi fost recent ȋn contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus sau dacă au apărut simptomele bolii, ar trebui să amânaţi călătoria pentru mai târziu. 

Articolul a fost scris în colaborare cu Visit Dubai.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!