Meniu

Air Malta

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Malta pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Air Malta zboruri?

Orarul de zbor al Air Malta acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Air Malta?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Air Malta cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Air Malta. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Air Malta?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Air Malta

Air Malta

AirMalta este principala companie aeriană a insulelor malteze. Aceasta a luat ființă odată cu declararea Maltei ca republică, în anul 1974, la 1 aprilie. Compania conectează Malta cu peste 35 de alte orașe principale din Europa și zona Mediteranei. Aceasta se află în parteneriat de tip code share cu o serie de alte 10 companii aeriene prin care oferă zboruri către numeroase destinații în America de Nord și Orientul Mijlociu. Aeroportul principal este Aeroportul Internațional Malta.

Bagaje

Dimensiunea, numărul și greutatea bagajului variază în funcție de clasa tarifară selectată. În ceea ce privește bagajul de cală, acesta este inclus în prețul biletului astfel: Clasa Economy – 20 kg/persoană, Clasa Business – 30 kg/persoană. Pentru copiii de la 0 la 2 ani este permis un bagaj de cală de până la 10 kg, iar peste 2 ani se aplică aceleași condiții ca adulților. Nu este restricționat numărul de bagaje atâta timp cât cumulate acestea se încadrează în limitele de greutate. 
Bagajul de mână are o limită de 20 cm x 40 cm x 55 cm ca dimensiune, 15 kg/persoană și 2 piese în cazul clasei Business și 10kg/persoană și 1 piesă pentru Clasa Economy.

Clase tarifare

Există 2 clase tarifare principale: Clasa Economy și Clasa Business (Club Malta). Ambele beneficiază de 2 subclase: ”Saver” sau ”Flexi”, în funcție de disponibilitatea de a plăti și beneficierea unei flexibilități mai mari pentru eventuale modificări în rezervare. 

La Clasa Economy Flexi, spre deosebire de cea Saver, se permite alegerea în mod gratuit a locului, se acordă decontarea completă în cazul unei anulări și se poate intra în programul Flypass KMiles.   

Clasa Business oferă posibilitatea îmbarcării rapide, obținerea unui loc într-o cabină separată, mai mult spațiu pentru picioare și măsuțe între fiecare 2 scaune. Meniuri speciale sunt de asemenea oferite, împreună cu o selecție de vinuri locale și serviciu de tip open-bar ce include și șampanie. Doar Clasa Business Flexi oferă decontarea completă în caz de anulare și este singura dintre cele 4 care permit schimbări și noi rezervări fără aplicarea unei taxe.

Check-in online

Check-in-ul online este disponibil numai în anumite aeroporturi de plecare, se deschide cu 24 de ore înaintea decolării și se închide cu 1 oră înainte, reducând astfel timpul de așteptare la aeroport. Chiar și în condițiile realizării check-in-ului online este important ca pasagerii să se prezinte la poarta de îmbarcare cu cel puțin 45 de minute înaintea zborului avionului, pentru ca rezervarea să nu fie anulată. Pentru toate zborurile Air Malta, accesul este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de decolare (cu excepția zborului către Tripoli). 
Membrilor Diamond ce călătoresc din Malta doar cu bagajul de mână li se permite să realizeze check-in-ul cu 30 de minute înaintea decolării prin prezentarea cardului Diamond Card.

Flotă

Flota Air Malta este alcătuită din aparate de tip A-319s și A-320s, realizate de Airbus. Cele de tip A319 pot transporta 141 de pasageri cu o configurație pentru 2 clase tarifare.
Aeronava A320 este de dimensiuni mai mici, mai îngustă, folosită pentru zboruri de dimensiune medie ce poate transporta pe lângă pasageri și o încărcătură de până la 1.5 tone.

Hub

Aeroportul se găsește la 5km sud-vest de capitala Maltei, Valletta și a fost înregistrat pe 16 mai 1991, începând operațiunile abia la 1 Ianuarie 1992. Acesta este clasat frecvent în top 5 cele mai bune aeroporturi europene din categoria sa. El dispune, pe lângă serviciile aeriene, de restaurante și diferite outlet-uri și servicii de retail atât la bord cât și în cadrul aeroportului.
Aeroportul este membru al ACI-EUROPE (Airport Council International - Europe), iar în 2014  a găzduit 4,290,304 mil de pasageri, în continuă creștere, la fel și zborurile aeronavelor și numărul de locuri disponibile.

Mese

Pasagerii Club Class beneficiază de un meniu inclus în prețul biletului și open-bar, iar pasagerilor clasei Economy li se oferă o baghetă și jumătate de litru de apă în mod gratuit pe toate rutele. La acestea se adaugă o selecție variată de gustări și băuturi pe care aceștia le pot achiziționa de la însoțitorii de bord.

Servicii opționale

Clasele Business și Economy Flexi se pot înscrie în programul Flypass ce le oferă pasagerilor oportunitatea de a acumula KMiles în cadrul zborurilor cu această companie, în funcție de segmentul de zbor, tipul de serviciu și clasă. Aceste KMiles se pot folosi pentru achiziționarea de zboruri gratuite cu compania în cadrul destinațiilor din rețeaua AirMalta. 
Alegerea locului se face în mod gratuit când se călătorește la clasa Economy Flexi și la Clasele Club. Aceasta se face contra unei taxe în cazul Clasei Economy Saver.