Meniu

Zboruri interne - Slovenia

Slovenia

 • Ljubljana
 • Informații generale

  Limba oficială Slovenă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • În explorarea orașului

  Cea mai interesantă parte a orașului, centrul istoric, este suficient de mic încât să-l puteți traversa pe jos. Ca să ajungeți în orașul vechi, ghidați-vă după dealul castelului și după râul Ljubljana.

 • Orașul studenților

  Deși este una dintre cele mai mici capitale din lume, Ljubljana are în jur de 300.000 de locuitori. Dintre aceștia, fiecare a 5-a persoană este un student.

 • Ținutul dragonilor

  Una dintre legendele locale povestesc legătura orașului cu dragonii. Cert este că puteți să-I întâlniți peste tot prin oraș, de la stemă, la monumente, poduri sau elemente arhitecturale.

De ce merită să vizitați Ljubljana

Ljubljana este un oraș fermecător cu o arhitectură aparte, deseori subestimat de turiști. Pe timpul zilei, orașul este o oază de liniște și un loc ideal pentru o plimbare relaxantă. Pe timpul nopții, însă, orașul se trezește la viață datorită numărului crescut de studenți veniți aici.

Vă puteți începe city break-ul în Ljubljana cu o vizită la castelul de pe deal, care veghează asupra orașului. Centrul vechi este situat chiar la poalele dealului, pe latura vestică și este constituit dintr-o mulțime de străduțe care leagă castelul de râul din apropiere.

Una dintre cele mai fascinante construcții din Ljubljana este Triple Bridge, podul triplu al cărui mijloc datează din anul 1842. Podul Dragonilor este cel preferat de turiști, datorită celor patru dragoni așezați pe piedestal, care păzesc trecătorii.

Un alt loc pe care merită să îl vizitați este Piața Congresului, care comemorează cele mai importante evenimente din istoria țării – declarația de independență din 1918, pierderea acesteia în 1945, și recâștigarea ei la sfârșitul anilor ‘80.

Cel mai bun mod de explorare a întregului oraș este pe bicicletă. Ljubljana are o infrastructură cu peste 30 de stații din care puteți închiria biciclete, însă aveți nevoie de o rezervare online prealabilă.
În ceea ce privește bucătăria locului, oricare dintre restaurantele și bistrourile aflate între Podul Măcelarilor și Podul Dragonilor este recomandat de turiști.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Slovenia spre Slovenia pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Slovenia spre Slovenia pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Slovenia spre Slovenia, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Slovenia spre Slovenia?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Slovenia spre Slovenia atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.