Limba oficială Suedeză
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Coroana suedeză (SEK)
La fel ca în toată Suedia, Malmö și-a dezvoltat o bucătărie focusată pe fructe de mare și pește, Somonul este extrem de bun, însă vă recomandăm și heringul – de obicei acesta este servit ca mic dejun!
Malmö are un climat rece (tocmai de aceea, vinul fiert este la mare căutare!). Pe lângă aceasta, în timpul iernii este și întuneric în mare parte. De obicei, este soare până la ora 10, apoi se întunecă până la ora 15.00.
Cel mai popular loc este Norr Region – aici veți găsi numeroase hoteluri cu buget redus.
Al treilea oraș ca mărime din Suedia (după Stockholm și Gotheburg) a fost fondat în jurul 1275. La vremea respectivă, orașul se chema Malmhaug, care înseamnă “grămadă de nisip”. Öresund Strait, situată la granița orașului, separă Danemarca de Suedia. Datorită Podului Öresund Bridge, construit în anul 2000, Malmö și Copenhaga sunt unite (atât prin șosele, cât și transport feroviar).
Ce puteți face în Malmö?
Kungsparken este o zonă deschisă 24 de ore din 24 unde vă puteți relaxa și face plimbări lungi pe drumuri încadrate de plante și copaci bătrâni de secole.
Biblioteca (Stadsbibliotek) are o clădire deosebită, fiind construită în stil modern sub forma unui dom de sticlă. De văzut!
Ce puteți vizita în Malmö?
Biserica St. Petri este considerată a fi un exemplu important de arhitectură gotică suedeză – aceasta fost construită în sec. 14 și este una dintre cele mai vechi structuri din Malmö.
Castelul Malmöhus adăpostește cea mai veche regiune istorică din oraș.
Turning Torso a fost conceput de Santiago Calatrava și a fost realizat în 2005. Turnul are 54 de etaje și 190 de metri înălțime. Cea mai înaltă clădire din Scandinavia este al doilea zgârie-nori ca înălțime din Europa, după Palatul Victoriei din Moscova (264 de metri).
Ce trebuie să savurați în Malmö?
Nouă ne-au plăcut: peștele (afumat sau marinat), turta dulce, vita sashimi (friptură cu cartofi și bere) și vinul fiert.