Meniu

Căutați bilete de avion din Iordania

Iordania

 • Amman
 • Informații generale

  Limba oficială Arabă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Dolar iordanian (JOD)

 • Moscheea Albastră, deschisă pentru turiști

  Moscheea Masjid King Abdullah este una dintre puținele deschise pentru toată lumea, nu numai pentru musulmani. A fost construită în anii ’80 și poate adăposti până la 7000 de oameni.

 • De la Amman la Marea Moartă

  Amman poate să fie un punct de plecare foarte bun dacă vreți să vizitați Marea Moartă, ale cărei țărmuri sunt situate la cea mai mică altitudine din lume. Aici puteți profita de ocazie și face o baie în apa sărată, cu proprietăți terapeutice.

 • Strada Curcubeului

  Strada Curcubeului este aflată în districtul Villa al orașului și merită vizitată pe timpul serii. Tot în apropiere veți găsi Al-Pasha Turkish Bath, o baie tradițională turcească.

De ce merită să vizitați Amman

Capitala Iordaniei este un oraș al contrastelor – aici se împletește tradiția cu modernismul, cu bogăția și cu splendoarea. În realitate, fiecare element pe care îl veți întâlni în timpul vacanței este o parte a culturii locale care s-a păstrat de-a lungul timpului.

Vă puteți începe vacanța plimbându-vă pe strada principală din Centrul Vechi. Aici veți găsi o multitudine de standuri și magazine de unde veți putea cumpăra cafea, condimente, sau fructe și legume proaspete. Acesta este locul în care să vă încărcați cu suveniruri originale sau să încercați gustările tipic arabe, precum falafel sau baclavalele. Totuși, din Amman nu lipsesc nici magazinele de renume mondial, pe care le puteți găsi în malluri precum Taj Mall sau City Mall. 

Amman este unul dintre orașele potrivite pentru o vacanță alături de copii. Vă recomandăm să vizitați King Hussein Park, muzeul în care copiii învață în timp ce se distrează. Paleta de atracții a orașului mai cuprinde și activități de trekking sau plimbări cu bicicleta. De asemenea, iubitorii de istorie pot să viziteze Muzeul de Arheologie din Centrul Vechi sau cel mai bine păstrat castel din deșert, Kasr al-Charana.

Un alt loc ce merită vizitat este restaurantul Hashem, unul dintre cele mai vechi din oraș. Aici veți fi serviți cu cele mai delicioase și ieftine mâncăruri, bazate pe produse și ingrediente locale. Dacă aveți un regim vegan sau vegetarian, vă recomandăm restaurantul Kan Zamaan, faimos pentru decorul său unic.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Iordania pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Iordania pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Iordania, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Iordania?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Iordania atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Iordania