Meniu

Marea Britanie Maroc - Căutați bilete de avion

Maroc

 • Fez
 • Informații generale

  Limba oficială Arabă, Tamazight
  Ora locală: UTC +0
  Valută: Dirham marocan (MAD)

 • Cea mai veche universitate din lume

  Al-Karaouine este o moschee și o universitate din Fes, considerată unul dintre cele mai vechi centre academice din lume. A fost fondată în secolul 9 și încă este în activitate.

 • Fesul din Fes

  Numele de „Fes” face referire și la pălăriile tipic marocane care își au originea în oraș. Acestea sunt pălăriile conice cu ornamente pe care le poartă bărbații în unele țări cu specific musulman.

 • Riads – simbolul ospitalității marocane

  Riads sunt casele marocane tradiționale, transformate în hotel. Adeseori, acestea includ și mâncarea de pe durata sejurului. Interiorul acestora este asemănător cu un palat, și exemplifică foarte bine bogăția locurilor.

De ce merită să vizitați Fes

Odată ce ați pășit în centrul vechi al orașului, cunoscut drept „medina”, vă veți simți de parcă timpul s-a oprit în loc de câteva secole. O mare parte a orașului vechi este constituită din clădiri medievale și de o pânză deasă de străzi înguste, aglomerate cu oameni și măgăruși ce cară bagaje. 

Deși există mai multe variante de hărți ale orașului, niciuna nu reflectă adevărata infrastructură din Fes. Din acest motiv, e foarte simplu să vă pierdeți pe străduțe, iar unii turiști aleg să facă asta în mod intenționat, ca să poată cunoaște mai bine spiritul vieții locale. 

Fes este considerat un exemplu extraordinar de oraș medieval bine păstrat. De fapt, exact ca în Evul Mediu, puteți admira meșteșugarii lucrând în timp ce vă plimbați pe străzi.

La aproape fiecare colț de stradă din centrul vechi veți găsi standuri la care se vând produse din cupru, lemn sau piele, dar și bijuterii sau carpete cu modele tradiționale. Tot aici veți putea încerca preparatele culinare locale sau condimentele orientale.

Bucătăria marocană este un mix de influențe europene și africane. Cele mai populare opțiuni sunt tagines (un fel de tocană) și harira (supă tradițională de linte). Dacă vreți să gustați mâncarea tradițională și să încercați ceaiul tipic de mentă, vă recomandăm Chez Rachid, unul dintre cele mai bune restaurante din Fes, sau Riad Rcif.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Marea Britanie spre Maroc pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Marea Britanie spre Maroc pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Marea Britanie spre Maroc, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Marea Britanie spre Maroc?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Marea Britanie spre Maroc atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Marea Britanie - Maroc