Meniu

Basel - spre Basel

Arată filtrele

Basel

  • Informații generale

    Limba oficială Germană, Franceză, Italiană, Retoromană
    Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
    Valută: Franc elvețian (CHF)

  • Ce să savurați în Basel?

    Noi am încercat și ne-au plăcut: fondue (brânză caldă topită în care se înmoaie bucăți mici de pâine), meblsuppe (un fel de supă care este de obicei servită dimineața la festivaluri și carnavaluri) și milchkaffe (tip special de cafea).  

  • Evenimente

    An de an, aici au loc diverse evenimente, fie că sunt legate de lumea auto, de muzică sau sănătate. Printre cele mai cunoscute se numără Art Basel și Carnavalul Basel (Basler Fasnacht).

  • Când să vizitați Basel?

    Vara, temperaturile se încadrează între 21 și 25 de grade Celsius, iarna coborând până la 3-6 grade. Iarna este de obicei însoțită de ploi și ceață. 

Aeroportul Basel Mulhouse Freiburg

Dată fiind localizarea orașului la granița dintre Elveția, Franța și Germania, aeroportul Basel Mulhouse Freiburg deservește mai multe orașe din cele trei țări. Deschis în urma celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a fost construit pe teritoriul Franței, în regiunea Alsacia, și se află sub administrație franco-elvețiană. Din acest motiv, i-au fost atribuite trei coduri IATA: BSL (codul elvețian), MLH (codul francez) și EAP (codul neutru).

Aeroportul, denumit oficial EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg, se află la 3,5 kilometri distanță de Basel, 20 de kilometri față de orașul francez și 46 de kilometri față de Freiburg. Acesta este bază operațională pentru easyJet, iar majoritatea legăturilor sunt către orașe europene și destinații de vacanță.

În 2018, peste 8 milioane de pasageri au călătorit de pe aeroportul din Basel.

Cum ajungeți de la aeroport în Basel

Datorită statutului acestuia, aeroportul este împărțit în două secțiuni – cea franceză și cea elvețiană. Dacă destinația finală este Basel, o călătorie cu mașina durează 5 minute din aeroport în centrul orașului. Indiferent că alegeți să comandați un taxi sau să închiriați o mașină, este important să faceți acest lucru din sectorul elvețian.

Companiile de taxi recomandate de administrația aeroportului sunt Airport Taxi, Taxi Am EuroAirport, Taxi Zentrale AG Basel, Taxiphon-Genossenschaft Basel și 33er Taxi AG, iar o călătorie costă aproximativ 50 de franci elvețieni.

Dacă doriți să închiriați o mașină, birourile companiilor care oferă aceste servicii se află în clădirea Terminalului, Hall 4, la nivelul 2. Puteți alege între firme precum Avis, Enterprise, Hertz sau Sixt. Dacă preferați să călătoriți cu transportul în comun, linia 50 asigură legături între aeroport și Gara din Basel. O călătorie durează aproximativ 20 de minute.

Ce companii aeriene oferă curse către Basel?

Basel a devenit în ultimii ani una dintre destinațiile preferate ale românilor, atât pentru city-break-uri, cât și pentru noi începuturi. Câteva mii de români au ales să locuiască în Basel sau în împrejurimi, ceea ce a determinat și o creștere a numărului de curse din orașele românești către această destinație.

Săptămânal, compania aeriană low-cost Wizz Air operează trei curse directe pe ruta Cluj-Napoca – Basel și trei sau patru curse din București-Otopeni, în funcție de sezon.

Alte companii aeriene care operează pe acest aeroport sunt Lufthansa, easyJet, Turkish Airlines și Vueling.

Oferte avantajoase de zbor către Basel

Deși unii călători cred că cele mai bune oferte de zbor sunt cele ale companiilor low-cost, nu este exclus ca uneori să găsiți bilete de avion la prețuri de neratat și în oferta companiilor tradiționale. Desigur, acest lucru depinde de preferințele fiecărui călător în parte.

Deseori, călătorii pasionați de a descoperi locuri noi aleg zborurile cu escală. Deși durata totală a călătoriei este mai mare decât un zbor direct, este posibil ca prețul total să fie mai scăzut, în funcție de orașul de legătură.

În plus, majoritatea companiilor de linie oferă bagajul de cală inclus în prețul biletului de avion. Acest lucru se poate dovedi mai avantajos decât dacă ați cumpăra separat cele două servicii de la o companie low-cost, așadar merită să comparați toate ofertele disponibile.

Rezervați rapid cele mai ieftine bilete de avion spre Basel

Dacă încă nu ați rezervat cea mai bună ofertă de zbor către Basel puteți căuta bilete de avion folosind motorul de căutare de zboruri eSky. Datorită bazei de date care cuprinde peste 950 de companii aeriene low-cost, charter și de linie puteți găsi în cel mai scurt timp biletele de avion dorite.

Este important ca înainte de a căuta ofertele potrivite să stabiliți care sunt serviciile adiționale de care doriți să beneficiați. De exemplu, spațiul suplimentar pentru picioare sau bagajul de cală pot implica unele costuri adiționale, însă pot fi și incluse în preț, în funcție de compania aeriană cu care doriți să călătoriți. Astfel, veți putea compara mai exact ofertele de zbor și o veți putea alege pe cea mai bună pentru toate așteptările dumneavoastră.

Rezervarea ofertelor cu ajutorul motorului de căutare de zboruri este foarte simplă, și puteți face acest lucru atât de pe telefon sau tabletă, cât și de pe desktop. Prima dată este nevoie să selectați aeroportul de plecare și pe cel de sosire – în acest caz, Basel –, apoi să setați datele călătoriei. Sistemul compară automat toate ofertele disponibile pentru căutarea dumneavoastră și afișează rezultatele în numai câteva secunde, în funcție de cele mai bune prețuri.

În plus, puteți filtra lista de oferte în funcție de ora la care preferați să decolați sau să aterizați, de companiile aeriene cu care preferați să călătoriți sau alte criterii.

Unde găsiți bilete de avion la preț avantajos?

Dacă nu doriți să căutați și să comparați prețurile biletelor de avion în mod constant, vă puteți înscrie la newsletter-ul personalizat. Astfel, puteți accesa cele mai bune oferte de zbor atât către Basel, cât și spre alte destinații de care sunteți interesat direct din e-mail-ul dumneavoastră.

Reduceri la biletele de avion, dar și la alte servicii precum cazare sau închiriere de mașini puteți găsi și în aplicația mobilă gratuită eSky. Prețurile pentru biletele de avion încep de la 19 euro pentru zboruri dus-întors, însă prețul final depinde de perioada în care alegeți să călătoriți și de ruta aleasă.

Cât costă biletele de avion către Basel?

Prețul unui bilet de avion depinde de mai mulți factori, precum interesul călătorilor față de ruta selectată, dacă zborul este programat în sezon sau extra-sezon, și chiar ziua sau ora la care este programat zborul.

Dacă doriți un zbor pe ruta Cluj-Napoca – Basel, prețurile încep de la 49 de lei pentru un singur zbor, cumpărat cu aproximativ șase săptămâni în avans, fără bagaj de cală inclus. Prețul mediu pentru biletele cumpărate în avans este de aproximativ 120 de lei. Dacă decideți să cumpărați un bilet în ultimele patru săptămâni dinaintea călătoriei, prețul mediu este de 260 de lei.

Biletele de avion pentru un zbor pe ruta București-Otopeni – Basel pornesc de la prețul de 130 de lei, prețul mediu fiind de 300 de lei pentru rezervările efectuate cu cel puțin șase săptămâni în avans. Pentru biletele cumpărate în ultima lună, costurile pot depăși 700 de lei.

Pentru a vă asigura că nu ratați cele mai bune oferte, puteți folosi calendarul de prețuri disponibil în lista de rezultate a motorului de căutare de zboruri eSky. Acesta afișează cele mai bune prețuri pentru biletele de avion disponibile cu trei zile înainte și trei zile după data selectată de dumneavoastră. Deoarece variațiile de preț de la o zi la alta pot fi considerabile, merită să reconsiderați datele de călătorie și să economisiți până la de câteva ori valoarea biletului de avion.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Basel pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Basel pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Basel, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Basel?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Basel atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Basel

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Basel

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Basel!

Alegeți hotel în Basel