Meniu

Zboruri Ryanair din Hahn spre Tralee

Arată filtrele

Tralee

 • Informații generale

  Limba oficială Irlandeză, Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Orașul de pe râu

  În irlandeză, numele din care provine actualul „Tralee” este „Trá Lí” sau, mai formal, „Tráigh Lí”. Acesta înseamnă, literalmente, „orașul care stă pe râu”.

 • O întâlnire cu arta

  Dacă sunteți interesați în cultura populației indigene din Irlanda, veți avea partea de un adevărat răsfăț în Ralee. Teatrul Siamsa Tíre este locul ideal în care puteți cunoaște arta irlandeză tradițională!

 • Pentru amatorii mâncărurilor bune

  Al patrulea weekend din septembrie este, de câțiva ani, prilej pentru Food Festival. Aici puteți gusta preparate din bucătăria internațională, dar și beri și preparate locale, chiar de la producători!

De ce merită să vizitați Tralee

Tralee este un oraș localizat în sud-vestul Irlandei, în ținutul Kerry. Este situat în peninsula Dingle, cel mai îndepărtat punct al țării către vest. Aici veți găsi golful cu același nume și în care se varsă apele mai multor râulețe. 

Tot în regiune se află și o rezervație naturală care include plaje spectaculoase, dune și lagune. Le puteți vizita cu barca, localnicii organizând excursii în mod regulat. Una dintre atracțiile principale din timpul călătoriei este sanctuarul păsărilor de pe insula Derrymore.

Cel mai însemnat simbol al orașului este Rose of Tralee International Festival, cu o tradiție de aproape 60 de ani.

Acesta este organizat annual în luna august, iar în timpul sărbătorii este desemnată ca ambasador al orașului și al regiunii o fetiță de origine irlandeză. Dintre criteriile de selecție enumerăm aspirațiile, ambiția și responsabilitatea socială. În afară de numirea noului ambasador, în oraș au loc multe concerte, parade, târguri și spectacole de artificii.

După cum sugerează și numele festivalului, trandafirii au un rol important pentru cultura orașului. Astfel, într-unul dintre parcuri veți găsi o grădină de trandafiri care conține peste 5.000 de specii, pe care merită să o vizitați în special în perioada în care înfloresc.

Aeroporturi

Hahn Tralee