Meniu

Zboruri Wizz Air din Gdansk spre Kristiansand

Arată filtrele

Kristiansand

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Kanon Museet

  La sud de Kvadraturen veți descoperi unul dintre cele mai mari tunuri de război din întreaga lume. Nu departe veți regăsi și adăposturi și expoziții cu echipamente militare – o reală delectare pentru pasionații de istorie. 

   

 • Farul Lindesnes

  Cel mai vechi far norvegian care a reușit să supraviețuiască vremurilor a fost înălțat în secolul 17. Acesta se află în cel mai sudic punct al țării, la o distanță de 80 de km de Kristiansand, și servește ca sediu al unui muzeu.

 • Kristiansand Zoo

  Dacă ați ales să veniți în vacanță alături de copii, nu există o încântare mai mare decât o vizită la grădina zoologică din oraș. Aici veți putea admira și învăța despre o varietate de animale, cum ar fi lupi, aligatori, cămile, elani sau lincși.

   

Fortărețe, catedrale și o doză de istorie - pe scurt, Kristiansand

Kristiansand este un loc încărcat de istorie. Kvadraturen, centrul vechi al orașului, este, probabil, cel mai potrivit loc din care să vă începeți un city break de poveste. Aici veți găsi, pe lângă monumente, peste 300 de magazine și localuri pline de oameni prietenoși, care vă vor invita să vă alăturați lor. 

Ca obiective turistice, vă recomandăm una dintre cele mai mari catedrale din Norvegia. Este situată în Parcul Vigeland, iar orga dinăuntru încă funcționează. Dacă v-ați rezervat vacanța în perioada mai-octombrie, nu ratați o vizită la Fortăreața Christiansholm, care datează din secolul 17. Tunurile sale mărețe sunt și acum îndreptate către mare, amintind de vremurile în care păzeau orașul împotriva cotropitorilor sosiți din larg.

Fiind un oraș așezat la mare, Kristiansand se laudă cu plaje minunate. Temperatura aerului nu depășește adesea 20 de grade Celsius nici măcar pe timpul sezonului cald. Totuși, turiștii sunt încântați să petreacă momente relaxante în adierea brizei. Dacă sunteți în căutare un city break plin de aventură, plaja Bystranda de lângă Kvadraturen este locul ideal pentru voi. 

În ceea ce privește preparatele culinare, aromele vă vor captiva și vă vor răsfăța papilele gustative. Prețurile, însă, sunt pe măsură. Dacă doriți să aveți parte de platouri cu specialități la un preț rezonabil, vă recomandăm Håndverkeren, unde puteți încerca delicioasele chifteluțe din carne kjøttboller sau din pește, fiskeboller.

Aeroporturi

Gdansk Kristiansand

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Gdansk - Kristiansand

Orarul zborurilor:

Gdansk Kristiansand