Meniu

Căutați bilete de avion din Calama

Calama

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-3 (iarna)
  Valută: Peso chilian (CLP)

 • Orașul soarelui și al cuprului

  Prima parte a descrierii orașului este ușor de intuit: se referă la situarea sa geografică în deșert. A doua face referire la faptul că orașul Calama produce 40% din cuprul obținut în regiune.

 • Mina Chuquicamata

  În apropiere se află Chuquicamata – a doua cea mai mare mină funcțională din lume și prima în rândurile extracției de cupru. Acest minereu este vital pentru economia statului Chile.

 • Orașul din mijlocul apelor

  În dialectul Kunza, numele Calama se traduce prin „orașul din mijlocul apelor”, deoarece dă impresia unei insule înconjurată de apă, chiar în mijlocul deșertului.

   

Calama – orașul soarelui și al cuprului

Calama este cunoscut drept orașul din deșert, fiind localizat în Atacama, în nordul statului Chile. Se află la o altitudine de peste 2400 m deasupra nivelului mării și este un contribuitor important al economiei țării prin extracția de cupru din regiune.

Mineritul de cupru este o îndeletnicire adânc înrădăcinată în tradițiile localnicilor. Dovadă în acest sens stă acoperișul catedralei orașului, Catedrala San Juan Bautista, construit în totalitate din cupru. În centrul pieței veți găsi și un monument al minerului la muncă. Dacă vă doriți o vacanță altfel, puteți merge la mina Chuquicamata, pentru a avea parte de întreaga experiență locală. Acesta este un loc de dimensiuni impresionante, de unde se extrag anual peste 600 de tone de minereu, iar accesul în mină este gratuit.

Din Calama puteți ajunge cu usurință în San Pedro de Atacama, un orășel care atrage turiștii prin faptul că este considerată capitala arheologică a țării, cu mărturii din vremea incașilor. Orașul este considerat poarta către deșertul Atacama, unul dintre cele mai mari și uscate deșerturi din lume.

O vacanță în străinătate nu este niciodată completă fără a încerca bucătăria tradițională. Localnicii și turiștii deopotrivă recomandă Restaurantul Patagonia, aflat pe Avenida Granaderos 2549, unde vă puteți delecta cu un grătar delicios. Un alt loc rustic și cochet unde puteți servi o cină pe măsură este Rustico de pe Avenida Huaytiquina 2091.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Calama pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Calama pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Calama, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Calama?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Calama atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Calama

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Calama

Orarul zborurilor: Calama