Meniu

București Kîrgîzstan - Căutați bilete de avion

Arată filtrele

Kîrgîzstan

 • Bishkek
 • Informații generale

  Limba oficială Kirgiza, Rusă
  Ora locală: UTC +6
  Valută: Som kirgiz (KGS)

 • Bishkek – bețișor?

  Conform unei explicații a etimologiei numelui orașului, Bishkek provine de la bățul folosit pentru amestecarea kumis-ului, o băutură alcoolică populară în zonă, preparată din lapte de iapă, singurul lichior pe care îl pot consuma musulmanii.

 • Orașul verde

  Un city break în Bishkek primăvara înseamnă o veritabilă feerie. Orașul reînvie după iarna grea și se îmbracă într-o haină de un verde crud, spre bucuria localnicilor. Îi veți întâlni la plimbare prin parcuri, jucând tenis sau bucurându-se de soare. 

 • Greutatea la control!

  Dacă ar exista un concurs pentru cea mai originală îndeletnicire, cei din Bishkek ar câștiga detașat: la fiecare colț de stradă, un localnic oferă turiștilor oportunitatea de a se cântări contra cost!

   

Bishkek, orașul contrastelor

Oraș al contradicțiilor, Bishkek încă poartă amprentele comunismului din Kyrgyzstan, concentrate în special în statuile și monumente ale lui Lenin. Totuși, Bishkek este un centru urban veritabil, de dimensiuni mari, cu priveliști încântătoare, curate, de care cu siguranță vă veți îndrăgosti în vacanță.

Cea mai potrivită perioadă în care să planificați un city break aici este după Ramadan, când are loc Festivalul Orozo Ait. În aceste zile orașul înflorește de-a dreptul: localnicii se întâlnesc pentru a sărbători în târgul din piața principală, de unde turiștii pot oricând să achiziționeze suveniruri prețioase precum bijuterii, pălării din fetru sau chiar iurte (corturi tradiționale). Un alt loc pe care îl veți îndrăgi este Bazarul Osh din centrul orașului. Aici puteți găsi șaluri și eșarfe din mătase fină, fructe exotice proaspete, condimente specifice regiunii, și dulciuri delicioase. „Regulile casei” în acest bazar este ca vizitatorii să negocieze și să compare prețurile pentru fiecare articol cumpărat. 

Bucătăria kîrgîză poate fi încercată în oricare dintre restaurantele din oraș, însă dacă aveți norocul să fiți musafirii unei gazde primitoare, rugați-o să vă inițieze în bunătățile tradiționale. De la pâine coaptă în casă, unt, dulcețuri și siropuri, până la brânzeturi și iaurt de casă, toate aceste delicatese sunt obținute după rețete bine păstrate, care vă vor încânta simțurile!

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Kîrgîzstan pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Kîrgîzstan pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Kîrgîzstan, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Kîrgîzstan?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Kîrgîzstan atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în București

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Kîrgîzstan