Meniu

Zboruri SAS din București spre Trondheim

Arată filtrele

Trondheim

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Lift pentru biciclete

  Locuitorii orașului sunt cicliști entuziaști. Așadar, să nu vă mire când veți găsi singurul lift pentru biciclete din lume! Aparatura vă permite de fapt să ajungeți pe deal și să parcurgeți mai ușor cei 130 de metri cu 20% înclinare. 

 • Uriașul de lemn

  Stiftsgården este o clădire unică – nu doar pentru scopul servit. Rezidența regală barocă este probabil cea mai mare din lemn din Europa de Nord. Are aproximativ 140 de camere (mobila este cea originală!) și o curte absolut impresionantă.

 • Orașul studenților

  20% dintre locuitori sunt studenți - tocmai de aceea, organizațiile de studenți sunt invitate de autoritățile locale pentru a lucra la dezvoltarea orașului! Aici au loc și două festivaluri studențești – național (UKA) și internațional (ISFIT).  

Ce trebuie să știți despre Trondheim

Al treilea oraș ca mărime din Norvegia este cunoscut și drept capitala studențească a țării, fiind sediu pentru cea mai mare universitate norvegiană – Universitatea de Știință și Tehnologie. Aici studiază aproximativ 36.000 de studenți! Datorită prezenței acestora, dar și datorită numeroaselor evenimente, Trondheim este văzut ca un oraș cultural. În plus, orașul abundă în festivaluri culinare – gurmanzi, adunați-vă! Aici este locul vostru!
Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice este podul Gamle Bybro de pe râul Nidelva – acesta  a fost construit în secolul 17 și este situat lângă vechiul district de lemn de pe malul râului - Bakklandet. În urmă cu 30 de ani, era în plan să fie fie demolat, însă din fericire a scăpat ca prin urechile acului de această soartă!  
Vă recomandăm, de asemenea, să treceți pe la catedrala Nidaros – construită în secolul 12, este de-a dreptul impresionantă datorită decorațiunilor sale bogate, dar și datorită faptului că adăpostește cel mai mare templu din Scandinavia, mormânt pentru regele Olaf al doilea.  
Alt loc ce merită vizitat este Rockheim, un muzeu unic ce spune povestea muzicii populare norvegiene începând din anii ’50  și până în prezent. De asemenea, faceți-vă timp si treceți pe la fortăreața Kristiansten – aceasta a fost construită în secolul 17 pentru a apăra orașul de suedezi. Astăzi, 200 de ani mai târziu, este locul perfect de unde puteți admira orașul. 

Aeroporturi

București Trondheim

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Trondheim