Meniu

Zboruri Turkish Airlines din București spre Nuremberg

Arată filtrele

Nuremberg

 • Informații generale

  Limba oficială Germană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • La piață

  În perioada sărbătorilor de Crăciun, în piața mare a orașului are loc Nurnberger Christkindlesmarkt - târgul de Crăciun. În fiecare an acesta este vizitat de peste două milioane de oameni.

 • Podurile din Instagram

  Orașul este recunoscut pentru arhitectura spectaculoasă, capturată în instantanee de către fotografi amatori și profesioniști, deopotrivă, de pe podurile din centru. Unul dintre acestea este podul din apropierea spitalului Heilig-Geist-Spital.

 • Priveliștile

  De vreți să admirați de la înălțime frumusețile orașului, mergeți în turnul Sinnwell din castelul aflat pe deal. În clădirea respectivă, ce datează din a doua jumătate a secolului 13, veți putea descoperi o expoziție interesantă de istorie a locului.

De ce merită să vizitați Nürnberg?

V-ați decis să faceți un city break în Nürnberg? Începeți turul chiar din centrul orașului - Nürnberg-Mitte - deși distrus în proporție de 90% în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost în mod meticulos reconstruit ulterior. Orașul vechi captivează prin bisericile sale romano-catolice și gotice, precum cea a Sfântului Lawrence, cea a Sfântului Sebaldus, dar și impresionanta Biserică a Doamnei Noastre din secolul 14. De aici, puteți continua turul spre castelul Kaiserburg, care vă va purta direct în atmosfera timpurilor medievale și de unde puteți admira orașul.
Nürnberg este casă și pentru numeroase muzee. Iubitorii de istorie ar putea să se îndrepte către Ehemaliges Reichsparteitagsgelände, instituțiile anterioare ale partidului nazist sau fostul Centru de Documentare al celui de-al Treilea Reich. Treceți apoi și pe la casa memorială a lui Albrecht Dürer, remarcabilul artist renascentist al Germaniei (Albrecht-Dürer-Straße 39). 
City break-ul nu poate fi complet dacă nu explorați și bunătățile culinare – recomandăm în primul rând Drei im Weckla, pe care îl găsiți la orice stand de mâncare stradală. La cină, încercați ciolanul de porc, supa de cartofi franconiană (Frankische Kartoffelsuppe) sau Nürnberger Rostbratwürste – cârnați subțiri de 9 cm la grătar serviți cu varză murată, hrean sau salată de cartofi (Kartoffel Salat). Bunătățile pot fi savurate la Zum Gulden Stern (aici sunt serviți cârnați încă din 1419), Behringer Bratwursthäusle sau Albrecht Durer Stube.

Aeroporturi

București Nuremberg

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Nuremberg