Meniu

Zboruri British Airways din București spre Newcastle

Arată filtrele

Newcastle

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Dialectul neînțeles

  În Newcastle, limba vorbită este dialectul Geordie. Este cel mai dificil dialect din engleză, greu de înțeles datorită elementelor scoțiene și scandinave pe care le conține.

 • În cinstea berii

  Newcastle Brown Ale, cunoscută și drept Newkie Brown, a fost fabricată prima dată în acest oraș. Astăzi, Newkie Brown e considerate unul dintre simbolurile Angliei de nord-est.

 • Sporturile de apă

  În apropiere de gura de vărsare a râului Tyne veți găsi o plajă ideală nu doar pentru relaxare, dar și pentru surf. 

Newcastle upon Tyne pentru pasionații de sporturi nautice și nu numai

Situat în partea de est a Angliei, Newcastle upon Tyne captivează prin arhitectura în stil gregorian, galeriile de artă uimitoare și viața de noapte. Orașul este o destinație de vacanță ideală nu doar pentru iubitorii de istorie și distracție, dar și pentru cei pasionați de sporturile de apă.

Primele însemnări istorice despre oraș datează din timpul împăratului Hadrian. În secolul 1 î.e.n. a fost ridicat Zidul lui Hadrian ca graniță a Imperiului Roman și graniță între Anglia și Scoția. Rămășițele acestui zid pot fi văzute și astăzi, în jurul stației de metrou Wallsend.

În Newcastle o să întâlniți unele dintre cele mai frumoase clădiri din Europa, construite în stil gregorian. În acest sens, merită să vizitați în special străzile din centrul orașului, Gray Street, Grainger Street și Clayton Street. Aici veți găsi clădirile tipice, multietajate, cu turnuri înalte și ferestre verticale. Două exemple sunt Grainger Market și Theatre Royal. Dacă sunteți iubitori de arhitectură veche, de neratat într-un city break sunt și Catedrala St. Claus, din secolul 11, și castelul medieval Blake Gate. 

Preparatele culinare din regiune nu impresionează prin rafinament, ci prin gust. Specialitățile pe care trebuie să le încercați aici sunt pan haggerty, un fel de mâncare de cartofi și ceapă, gratinați cu brânză cheddar, și stotties, pâinicile tradiționale. Degustați-le pe toate la Starks Kitchen, The Bridge Tavern sau Blackfriars. 

Aeroporturi

București Newcastle

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Newcastle