Meniu

Zboruri Wizz Air din București spre Napoli

Arată filtrele

Napoli

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Transportul în Napoli

  Cel mai indicat, din cauza aglomerației, este să mergeți la pas sau cu scuterul (îl puteți închiria de la localnici). Pentru călătorii mai lungi, recomandăm transportul public, iar pentru drumețiile pe dealuri, căile ferate pe cablu.

 • Siesta la muzeu

  Nu doar magazinele sunt închise în timpul zilei. Siesta este respectată cu sfințenie chiar și la nivelul atracțiilor turistice din oraș, așa că vă sfătuim să verificați în prealabil programul acestora.

 • Suspendați în timp

  Când mergeți în Napoli, nu trebuie să ratați o vizită în Herculaneum (la 13 km distanță de oraș) și Pompeii (25 km). Aceste orașe antice au fost măturate de praful dens al vulcanului din apropiere, Vezuviu, în anii ’79.

De ce merită să vizitați Napoli?

Unul dintre cele mai importante centre urbane din vremuri străvechi până în era Bizantină, Napoli a fost considerat nucleu central al Renașterii italiene. Astăzi, este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, motiv pentru care vă și recomandăm să-l explorați într-o vacanță sau un city break.
Cele mai vechi descoperiri arheologice datează din antichitate – vorbim aici de Pompeii și Herculaneum, ale căror valoroase rămășite găsite după erupția unui vulcan au fost depuse la Muzeul Arheologic Național. Dacă vă decideți să mergeți într-un un city break prin Napoli, merită să vizitați catacombele, săpate de strămoși și mai târziu adaptate nevoilor primilor Creștini.
Dintre clădirile medievale, merită să vedeți catedrala gotică cu Capela Sfântul Ianuarie, dar și Biserica Santa Maria del Carmine. Clopotul din turn, cu o înălțime de 75 metri, poate fi observat din diferite colțuri ale orașului. 
Ridicate în stil baroc, palatele Salerno și Reale, dar și Palatul Como sau Palatul Gravina sunt adevărate bijuterii arhitecturale și merită vizitate.
Napoli este și locul în care s-a născut pizza și unde, bineînțeles, puteți savura cea mai delicioasă mozzarella. În La Masardona, pizza e servită ca și pâinică, o gogoașă enormă prăjită în ulei. Pentru un city break perfect, vă recomandăm să încercați cea mai bună ciocolată și cele mai cremoase înghețate din tot orașul, la Dolce Idea Gennaro Bottone.

Aeroporturi

București Napoli

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Napoli