Meniu

Zboruri Air France din București spre Marsilia

Arată filtrele

Marsilia

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Castanele

  Dacă în lungile plimbări prin Marsilia vi se face foame, vă puteți amăgi cu delicioase gustări pe care le regăsiți la orice colț de stradă, la standurile de prin oraș: castanele coapte vândute în pungi din hârtie sunt fierbinți și delicioase!

 • Le Panier

  Cel mai vechi cartier al orașului arată el însuși ca un orășel de provincie. Acolo veți găsi buticuri și magazine de suveniruri de vacanță, precum bijuterii artizanale, brânzeturi fine sau condimente aromatice.

 • Biserica...în dungi

  Navigând către port, veți remarca o impunătoare biserică dungată. Catedrala La Major a fost construită în secolul 19 în stil romano-bizantin, iar treptele sale impresionează prin structura materialelor folosite: piatră verde, onix și marmură albă.

Marsilia – pe urmele lui Monte Cristo

Vechi oraș-port francez cu un parfum aparte, Marsilia vă va captiva imediat ce ați ajuns. Iahturile ancorate la chei, clădirile sale istorice reprezentând instituții din trecut și prezent, dar și localurile de pe malul mării alcătuiesc peisajul unui oraș superb, ideal pentru vacanțe. La sud de vechiul port, pe un deal din apropiere, veți întâlni basilica Notre Dame de la Garde. Pentru că drumul până acolo poate fi destul de anevoios, considerând cei doi kilometri distanță până sus, plus panta de aproape 120 de metri altitudine și mai ales dacă aveți plănuită vara această vacanță în Franța - vă sfătuim să urmați exemplul locuitorilor orașului și să închiriați un moped sau scuter. Vă va face plimbarea mult mai agreabilă.

Ce este mai eficient decât construirea unei fortărețe pe o insulă, cu scopul de a apăra o cetate? Asta au luat în calcul și francezii când au decis să înalțe cetatea pe insula If în secolul 16, pentru a le apăra portul de cotropitorii sosiți din larg. Ulterior aceasta s-a transformat în închisoare pentru figuri celebre, precum Contele Mirabeau, Marchizul de Sade și chiar personajul de carte legendar al lui Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo.

După o zi plină prin orașul incărcat de istorie, o masă pe cinste la unul dintre restaurantele de la țărm este exact ceea ce vă trebuie: o porție sănătoasă de supă de pește bouillabaisse servită cu crutoane sau baghetă franțuzească.

Aeroporturi

București Marsilia

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Marsilia