Meniu

Zboruri Tarom din București spre Moscova

Arată filtrele

Moscova

 • Informații generale

  Limba oficială Rusă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Rubla rusească (RUB)

 • Lenin pe vecie

  După moartea liderului, noul guvern a scos sloganul "Lenin în viață pentru totdeauna". Corpul mumificat a fost mutat în mausoleul din Piața Roșie – în ciuda protestelor, acesta e vizibil pentru public, deși trecerea timpului afectează mumia. 

 • Orașul celor 7 turnuri

  Definitorii pentru oraș sunt și cele 7 turnuri similare construite între ‘47 și ‘53. Printre ele se numără clădirea universității, Ministerul Rus de Afaceri Externe, dar și diverse hoteluri. Acestea erau destinate să devină simbolurile noii Moscove.

 • Mix de culturi

  În prezent, Moscova adăpostește locuitori din aproape toate națiunile caucaziene, așadar nu fiți surprinși că restaurantele armeniene și georgiene au succes aici! La fel, deloc surpinzător este și faptul că în centrul orașului se află o moschee! 

De ce să vizitați Moscova

Capitala Rusiei este unul dintre cele mai mari orașe din lume, cu peste 13.6 milioane de locuitori. Moscova s-a dezvoltat extrem de mult după transferul capitalei de la St. Petersburg în 1918 – în doar 20 de ani, populația s-a cvadruplat! 
Simbolul orașului, dar și principala atracție este arhicunoscuta Piața Roșie, unde puteți admira Kremlinul și Mausoleul lui Lenin. Această combinație bizară de clădiri țariste și simboluri ale momentelor de glorie comuniste are un impact foarte puternic – posibil să rămâneți cu gura căscată! Accesul la Kremlin - sediul celor mai înalte autorități în stat din Rusia – este limitat, anumite obiecte putând fi admirate doar parțial (vezi Arsenalul Kremlin). 
Ce altceva nu ar trebui să ratați? Arbat, în primul rând - timp de trei secole, a fost cea mai elegantă stradă a Moscovei, stradă pe care au trăit oameni măreți precum Pushkin sau Okudzhava. Aceasta și-a găsit loc și în romanul "Maestrul și Margareta", de Mikhail Bulgakov. 
Nu uitați nici de Galeria Tretiakovsky, una dintre cele mai bune colecții de picturi rusești. Nu acceptați să mergeți cu mașina – trebuie să vedeți stațiile spectaculoase de metrou ale Moscovei. Acestea sunt renumite pentru faptul că sunt iluminate cu candelabre de cristal și au tavane decorate în mod opulent. Mai ceva ca în palate! 

Aeroporturi

București Moscova

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Moscova