Meniu

Zboruri Aegean din București spre Thira

Arată filtrele

Thira

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Drumul către port

  Portul Skala Thira se află pe o stâncă, la 300 de metri sub nivelul orașului. Pentru a ajunge aici, va trebui fie să coborâți cele 580 de trepte de piatră, fie să încercați o călătorie cu măgărușul!

 • Apusul în Oia

  Oia este locul cel mai fotografiat de către turiștii aflați în vacanță în Santorini. Momentul cel mai însuflețit al zilei este apusul, când mulțimile de oameni se adună de peste tot pentru a imortaliza frumusețea naturii. 

 • În explorarea frumuseții grecești

  Dacă vă doriți să descoperiți cât mai multe zone grecești în timpul vacanței, vă recomandăm cu drag insula Creta – din Thira puteți ajunge acolo ușor cu feribotul sau catamaranul.

De ce merită să vizitați Thira?

Thira este capitala insulei Santorini, așezată în zona vulcanului care a devastat regiunea în jurul anului 1600 (î.e.n.). Frumosul oraș atrage în fiecare an zeci de mii de turiști care vor să vadă priveliștea caselor tradiționale albe ce contrastează cu fundalul negru al cenușei vulcanice. 
Aceeași amprentă vulcanică se întâlnește și în două dintre stațiunile din oraș, Kamari și Perissa, unde nisipul este negricios. În afară de plajele fascinante și apele limpezi, Thira vă va captiva prin străzile înguste, pline de taverne și buticuri cu suveniruri. 
Trecutul încărcat al regiunii îl puteți cunoaște printr-o vizită la Catedrala Catolică Sfântul Ioan Botezătorul sau la situl arheologic de la Akrotiri. Dacă doriți să explorați împrejurimile, pe insula Nea Kameni veți găsi craterul vulcanului și izvoare termale în care vă puteți relaxa. Un alt punct de interes este vechiul orăsel Oia, cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ.
Pentru că aproape toate insulele arhipelagului prezintă soluri fertile, cultivarea viței de vie face parte din cultura grecească. Asta înseamnă că în timpul unui city break în Thira veți avea ocazia să savurați cele mai aromate soiuri de vin. Vysado și Nikteri sunt cea mai bună alegere pentru iubitorii de vin dulce, iar Santorini pentru cei care preferă vinul sec.
Dacă doriți să le degustați, vă recomandăm restaurantele Anemoloos și Taverna Parea, unde puteți servi și fructe de mare, caracatiță cu fistic sau tradiționala salată grecească.

Aeroporturi

București Thira