Meniu

Zboruri Blue Air din București spre Alghero

Arată filtrele

Alghero

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Un tur al podgoriei

  După mers 20 de minute cu mașina la nord de Alghero, drumul vă va purta către Azienda Agricola Leda' d'Ittiri, podgorie unde puteți afla secretele fabricării vinului.

 • Jocuri cu delfinii

  La Alghero Marina, mai multe companii organizează tururi cu barca în jurul insulei. În cadrul acestora, puteți observa delfini jucându-se în apă sau chiar balene.

 • Vizitați Barcelonetta

  Cea mai veche zonă a orașului este denumită Barcelonetta (Mica Barcelona). Chiar și astăzi străzile poartă nume în cele două limbi: spaniolă si italiană.

De ce merită să vizitați Alghero?

Orașul se întinde pe coasta de vest a Sardiniei, aproape jumătate dintre locuitori vorbind versiunea arhaică a limbii catalane. Fuziunea a două culturi, bucătăria delicioasă și localnicii ospitalieri fac din această regiune una aparte. Unii spun că aici sunt condițiile perfecte practicării de sporturi pe apă, iar altora le place pur și simplu să se plimbe pe străzile înguste. Una peste alta, este un loc minunat pentru a vă petrece următorul city break.
De vreți să admirați panorama orașului, urcați într-unul dintre turnurile observatoarelor: Torre Sulis, Porta Terra sau San Giovanni. 
Pentru o experiență de neuitat, mergeți la Capo Caccia și explorați stâncile din calcar în care sunt săpate peșteri și fisuri. Drumeția prin Grota lui Neptun trebuie neapărat bifată, de asemenea. Împrejurimile sunt faimoase pentru centrele de scufundări, unde localnicii vă pot oferi echipament dedicat și chiar lecții pentru începători.
 În inima orașului, la Restaurantul SardOa Aperitivo di Vino veți găsi cele mai bune tapas cu carne tocată spaniole servite cu vin local. Cea mai delicioasă paella se află la Trattoria Rejal, din capătul străzii Via Antonio Gramsci. Tot aici puteți degusta cele mai bune fructe de mare (reținți, însă, că este necesară rezervare cu o zi înainte dacă alegeți homar). 
City break-ul nu este complet dacă nu treceți și pe la o vinărie sau enotecă (magazin de vinuri italian) – vă puteți încărca o sticlă cu vin direct din butoaie!  

 

Aeroporturi

București Alghero

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Alghero