Meniu

Zboruri SAS din București spre Alesund

Arată filtrele

Alesund

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Orașul arde

  În anul 1904, orașul construit aproape în totalitate din lemn a fost ars până la temelii și deși a fost unul dintre cele mai puternice incendii întâlnite în Norvegia, un singur om și-a pierdut viața atunci.

 • Ålesund în cultura pop

  Vocalistul trupei Sun Kill Moon, Mark Kozelak, a scris un cântec inspirat de Ålesund. Acesta a făcut parte din albumul “Admiral Fell Promises”.

 • Natura în Ålesund – printre cele mai apreciate

  Printre fiordurile întâlnite în apropierea orașului, unul se remarcă în mod aparte – fiordul Geirangerfjord, inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO.

De ce merită să vizitați Ålesund?

Ålesund este un oraș-port aflat pe coasta de vest a Norvegiei ce se întinde de-a lungul câtorva insule și o peninsulă, în apropierea unor fiorduri. 
Astăzi îl întâlnim în topul industriei pescuitului și procesării de pește din Norvegia, un loc cu puțin peste 40 000 de locuitori, însă o destinație turistică atractivă. Tocmai de aceea, vă recomandăm să explorați orașul într-un city break – veți fi surprinși de farmecul acestui oraș mic!
Orașul este construit într-un stil propriu, bine definit, majoritatea clădirilor datând din prima parte a secolului 20, după ce inițial au fost mistuite de un incendiu de proporții. Ålesund face parte din organizația orașelor secesioniste “Rețeaua Art Nouveau”, alături de Barcelona și Budapesta. Puteți afla mai multe despre arhitectura interesantă a locului vizitând Centrul Secesiunii Jugendstilsenteret.
Destinație recomandată pasionaților de sporturi în natură, cum ar fi schiatul și drumețiile în munți, Ålesund este un loc mirific unde munții se întâlnesc armonios alături de apele nesfârșite ale Mării Norvegiei. 
Unul dintre cele mai vechi locuri pe care le puteți vizita în city break este Atlanterhavsparken, un impresionant acvariu cu apă sărată, printre cele mai mari din Scandinavia. Cu siguranță, nu este orașul pe care l-ați vizita în mod regulat, însă dacă o faceți, Ålesund vă va răsplăti cu vârf și îndesat cu atracțiile sale!

Aeroporturi

București Alesund

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Alesund