Meniu

Zboruri Turkish Airlines din București spre Adana

Arată filtrele

Adana

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Ideal pentru vacanțe

  Adana este cel mai însorit oraș din Turcia, cu peste 300 de zile pe an anotimp cald. Dacă nu vă place, însă, căldura, vizitați regiunea de la începutul lunii mai și până la mijlocul lui iunie.

 • Bună ziua, domnule Bond!

  La o distanță de 60 de kilometri de centrul orașului se află un vechi viaduct feroviar din piatră, Varda Köprüsü. Spectaculoasa construcție poate stârni interesul fanilor lui James Bond, deoarece a apărut în seria cu același nume, “Skyfall”.

 • La plajă

  Dacă vreți să dedicați o zi întreagă bronzatului și statului la plajă, vizitați orașele de pe malul mării, situate la o oră distanță de Adana, Karataş și Yumurtalik, sau opriți-vă lângă lacul limpede din nordul regiunii, Seyhan Dam.

De ce merită să vizitați Adana?

Principala atracție pe care trebuie să o bifați când ajungeți aici în vacanță este Moscheea Sabanci Merkez Camii. Acest edificiu modern, dechis în anul 2008, poate adăposti peste 20 000 de oameni odată! Merită vizitat atât pe timpul zilei, pentru a-i putea admira măiestria înfloriturilor decorative, cât și noaptea, când cele șase minarete sunt frumos iluminate. Moscheea este înconjurată de o zonă verde pe o lungime de 33 de hectare, respectiv de Parcul Central – Merkez. Este locul favorit al localnicilor atunci când vine vorba de puțină relaxare după o zi toridă de vară.
De văzut este și podul de piatră Taşköprü de pe râul Seyhan, ce datează din vremea romanilor. În partea veche a orașului veți observa străduțe cochete, pline de moschei - cele mai cunoscute de aici sunt Ulu Camii, o clădire impunătoare de 32 de metri înălțime cu un turn-ceas, cel mai înalt din întreaga Turcie și Moscheea Ağca Camii, cel mai vechi sanctuar din Adana. Zona este recunoscută și pentru comerț, așa că veți regăsi deopotrivă și piețe, magazine și standuri comerciale – vă recomandăm să le explorați pe rând la pas când veniți aici în vacanță! 
Ce altceva nu trebuie ratat? Adana Kebabı, Kıyma Kebab, este un preparat din carne de miel mărunțită, la grătar, servită cu legume într-o pida. Recomandăm să-l încercați la barul Kazım Büfe, la Birbiçer Kebap Salonu sau la Kebapçı Şeyhmus. Dacă vreți să experimentați, întrebați de şalgam, o băutură fermentată din morcovi negri. 

Aeroporturi

București Adana

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Adana