Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Zakynthos

Arată filtrele

Zakynthos

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Unde petrecem?

  Viața de noapte a insulei se dezlănțuie în orășelul Laganas, aflat pe țărmul dinspre sud-est, unde cluburile și localurile sunt în majoritate în aer liber.

 • Plaja fără turiști

  Este greu de găsit o plajă pustie aici, însă există unele stațiuni mai puțin populare în rândul turiștilor și asta nu pentru că le-ar lipsi strălucirea sau pitorescul. Vă recomandăm Ambolua, din apropierea urbei Nemerilos, în nord.

 • Galazia Spilia

  Pe țărmul estic al Peninsulei Skinari veți descoperi un colț de rai: Blue Coves, Resortul Golful Albastru. Numele provine de la interiorul peșterilor și al întregului golfuleț, în care este reflectată nuanța de un albastru de turcoaz a apei! 

   

Insula Zakynthos: unde ruralul și tradiționalul coexistă armonios cu turismul

Despre orașul Zakynthos știm că a fost distrus de un cutremur devastator în anul 1953. Cu timpul însă, întreaga insulă Zakynthos a reușit să renască din propria cenușă, transformându-se în ceea ce este astăzi: un loc ideal pentru petrecerea vacanțelor. Arhitectura clădirilor reconstruite după cutremur încântă privitorii. Și, pe lângă centrul său istoric, trebuie să vă spunem despre castelul de pe deal, o fortăreață venețiană impresionantă ridicată la înălțime pe locul unei vechi citadele.

Suntem convinși însă că nu ați ajuns în Grecia cu gândul să vă petreceți toată ziua pe străzi. Cu siguranță abia așteptați să vă scăldați în voie la soare, în apele cristaline ale mării. Pentru a ajunge pe cea mai populară dintre plaje, Navaggio, va trebui să faceți o scurtă călătorie în larg, deoarece golful este plin de roci imense, ce fac greu accesibilă deplasarea către resort. Tot în Zakynthos, către sud, veți regăsi renumita plajă Gerakas, unde accesul se face contra cost și unde turiștii aflați în vacanță nu pot petrece mai mult de trei ore. Noaptea accesul este complet restricționat. De ce? Motivul principal îl constituie familiile de broaște țestoase caretta, o specie protejată de către localnici.

În căutare de liniște și tradiții, vă vom purta mai departe pașii către sătucul Zakynthos, aflat pe Peninsula Keri, spre sud, unde veți afla case bine conservate de dinainte de cutremurul care a speriat întreaga țară secolul trecut, dar și un far și un vechi port.

 

Aeroporturi

Budapesta Zakynthos

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Zakynthos