Meniu

Zboruri Ryanair din Budapesta spre Palermo

Arată filtrele

Palermo

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Vinul dulce mult aduce

  Băutura tradițională siciliană este Zibibbo, un vin dulceag ce împletește un buchet de arome. Îl puteți degusta seara, în barurile pline de localnici, unde prețurile sunt extrem de accesibile (1 euro/pahar). 

 • Adevăratul spirit sicilian

  Dacă vă doriți cu adevărat să pătrundeți spiritul vieții siciliene, trebuie să pășiți într-una dintre piețele orașului: Capo, Vucciria sau Ballaro. De aici veți putea procura fructe și legume proaspete, vinuri, dar și gustări delicioase.

 • Un fel de carnaval continuu

  Cartierul artistic Kalsa este cunoscut drept „cartierul distracției”. În fiecare final de săptămână, tinerii adunați de peste tot se reunesc aici pentru a se distra la party-urile în aer liber organizate de barurile și localurile palermitane. 

De ce merită să vizitați Palermo?

Un oraș al controverselor, Palermo este vizitat de zeci de mii de turiști anual, în căutare de city-break-uri pe meleaguri italiene. La o primă vedere, centrul urban vă va părea urban ușor neglijat, aglomerat, cu un trafic infernal. Toate acestea dau, însă, orașului, spiritul de „dolce far niente” artistic. 
Odată ce începeți să vă plimbați pe străduțele orașului, veți găsi Cappella Palatina, catedrala din apropierea Palatului Regal, Palazzo dei Normanni. Aceasta a fost construită în secolul 12, iar mozaicurile impresionante din interior i-au câștigat un loc în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Un alt obiectiv apreciat de turiști este Catedrala Palermo, de pe acoperișul căreia veți putea admira panorama regiunii. În apropiere veți găsi și catacombele Convento dei Cappucini și Piazza Bellini, locul în care se află trei sanctuare importante: San Cataldo, La Martorana și Santa Maria dell’Ammiraglio. 
Pe lângă arhitectura și moștenirea istorică impresionante, orașul vă va cuceri cu preparatele sale culinare. Standurile de pe Strada Dicesa Maccheronai vă așteaptă să încercați arancini (chifteluțele din orez cu umplutură de brânză, carne sau spanac), caponata (o tocăniță de vinete coapte) sau pane ca’meusa (burgerul de vițel la grătar). 

Aeroporturi

Budapesta Palermo

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Palermo