Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Kiev

Arată filtrele

Kiev

 • Informații generale

  Limba oficială Ucraineană
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Hryvnia (UAH)

 • Metroul

  Este cea mai eficientă metodă de transport în oraș. Există trei magistrale care deservesc principalelor puncte de atracție din oraș. De văzut neapărat este stația Arsenal – situată la 105 m sub pământ, este cea mai joasă stație de metrou din lume. 

 • Universitatea Roșie

  Clădirea principală a Universității Naționale Taras Shevchenko este cunoscută pentru coloritul intens al fațadei. Roșul de pe pereți nu este însă o referire la comunism – așa a fost gândit de arhitectul Vincent Beretti în 1842.

 • Maidan

  Piața Independenței din Kiev este cunoscută și ca Maidan, fiind una dintre cele mai cunoscute locuri din oraș. Mai nou, este mai mult asociată cu demonstrații politice – oamenii adunați aici au schimbat guvernul de două ori! 

Ce trebuie să știți despre Kiev

Situată pe ambele râuri ale râului Dnieper, Capitala Ucrainei s-a transformat într-o adevărată metropolă europeană în ultimii ani. Oraș cu istorie bogată, Kievul s-a ridicat din propria cenușă după cel de-al Doilea Război Mondial, dând dovadă de creativitate în întâmpinarea vremurilor moderne.
Dacă ajungeți aici, vă recomandăm să vizitați Poarta de Aur (o reproducere după poarta din sec.11), construită în perioada anilor ’70 – ’80.  Orașul are, de asemenea, două complexe de mănăstiri absolut deosebite, care trebuie văzute – Consiliul Baroc al Înțelepciunii Divine (care acum servește ca muzeu) și Biserica Ortodoxă Pécskaya. În pivnița acestei mănăstiri, veți putea admira câteva catacombe (acestea sunt încă disponibile pentru turiști). În apropiere, veți descoperi încă un loc interesant – monumentul Pământului-Mamă. Acesta are aproximativ 62 de metri înălțime și comemorează victimele celui de-al Doilea Război Mondial.  
Iubitorii de sport trebuie să treacă în schimb pe la Stadionul Olimpic, locul unde s-a ținut finala Campionatului European de Fotbal din 2012.  
Gurmand sau nu, trebuie să încercați și numeroasele hoteluri ucrainene – și evident, să încercați masa tradițională, borșul ucrainean! Delectați-vă și cu găluștele locale - varjeniki sau pelmieni.

Aeroporturi

Budapesta Kiev

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Kiev