Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Bordeaux

Arată filtrele

Bordeaux

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Brevet de experți în vinuri

  La faimoasa școală de somelieri, École du Vin, iubitorii de vinuri pot lua parte la cursuri de câteva ore sau de un weekend, în care să-și câștige titlul de expert în vinuri. Aceste cursuri sunt accesibile tuturor.

 • Atracțiile naturale

  În orașul Arcachon, situat la malul mării, veți găsi cea mai mare dună de nisip din Europa, Dune du Pilat, care anual înaintează spre uscat. De asemenea, în laguna din apropiere puteți admira stridii sălbatice în mediul lor natural.

 • Distracție pe râu

  În fiecare an, în lunile Mai și Iunie, malurile râului Garonne găzduiesc două festivaluri importante: Festivalul Râului Garonne și Festivalul Vinului Bordelez. Nu veți vrea să ratați focurile de artificii sau activitățile pe râu!

De ce merită să vizitați Bordeaux

Bordeaux este situat în sud-vestul Franței și este capitala regiunii Aquitania. Este locul ideal de city break atât pentru iubitorii de arhitectură în stil baroc sau de peisaje care îți taie respirația, cât și pentru cei pasionați de artele culinare. 

Aquitania este una dintre puținele regiuni cu tradiție de mii de ani în producerea vinului. Primele dovezi în acest sens datează din secolul 1 e.n. În fiecare an, aproape 800 de milioane de sticle de vin sunt îmbuteliate în această regiune.

Dincolo de tradiția acestei băuturi, orașul vă va captiva printr-o arhitectură deosebită. Printre clădirile pe care nu trebuie să le ratați se află Biserica St. Seurin și Catedrala Gotică St. Andre, a cărei clopotniță datează din secolul 15 și care oferă o panorama incredibilă asupra orașului.

Bucătăria bordeleză este cunoscută pentru mâncărurile fine. Vă recomandăm să încercați preparatele pe bază de pește și fructe de mare, precum brandade (piureul de cod), sole à la dieppoise (fructe de mare cu sare, gătite în vin) și moules à la marinière (midii gătite în vin alb cu usturoi și pătrunjel). 

Când vine vorba de preparate din carne, vă recomandăm Agneau de Pouillac (cu miel), dar și bine-cunoscutul foie gras. De la o astfel de cină nu trebuie să lipsească un pahar de vin din culturile locale, iar după cină, un pahar de brandy Armagnac. Dacă vreți să le încercați, vă invităm în Le Pressoir D’Argent, La Brasserie Bordelaise sau în La Tupina.

Aeroporturi

Budapesta Bordeaux

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Bordeaux