Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Alicante

Arată filtrele

Alicante

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cartierul Santa Cruz

  Cartierul Santa Cruz este un loc minunat pentru o plimbare romantică pe înserat. Lăsați-vă pierduți prin labirintul de străzi înguste și scări. Închisă traficului, zona este plăcută și liniștită.

 • Hei, tramvai!

  Cea mai la îndemână și mai ieftină modalitate de a vă deplasa prin oraș sau împrejurimi este cu tramvaiul. În Alicante, stațiile tramvaielor sunt subterane, ceea ce duce cu gândul la stațiile de metrou.

 • Plutiți deasupra orașului

  Vreți o porție de adrenalină? Atunci trebuie să priviți Alicante de sus. Grupul autointitulat “Vrei” (Do You Wanna) organizează ședințe de zbor cu parapanta și sărituri cu parașuta. Începătorii vor fi însoțiți de un instructor.

De ce merită să vizitați Alicante?

Alicante este un oraș-port din sud-estul Spaniei, numele fiindu-i originar din arabescul “Laqant” și latinescul “Lucentum”, însemnând “strălucitor, luminos”. Orașul a fost pe rând cucerit de europeni și arabi, fapt ce a influențat întregul său aspect. Așadar, o destinație eclectică, cu multe frumuseți de oferit, ce merită explorată într-un city break sau chiar sejur.
Vă recomandăm în primul rând Castelul Santa Barbara, care datează din secolul 9 – acesta oferă și o priveliște deosebită asupra orașului. 
În zona veche, puteți vizita o primărie construită în anul 1760 în stil baroc, o clădire impunătoare cu un turn cu ceas și porți masive verzi. Nu departe de aici veți găsi Explanada de España – o promenadă faimoasă pentru trotuarele ondulate decorate cu mozaic. Recomandăm și Concatedrala Sfântului Nicholas din Bari, dar și Biserica Creștină (construită pe rămășițele unei foste moschei musulmane din secolul 17).
După-amiezile vi le puteți petrece în Rambla de Mendez Nunez – aceasta abundă în restaurante, pub-uri și magazine, toate frumos aliniate. Mesele sunt așezate afară, printre copaci uriași, iar în această atmosferă, puteți savura cea mai bună înghețată din Alicante la Heladeria Borgonesse. City break-ul nu va fi complet până nu încercați și faimoasele tapas de la Lizarran. 
Restaurantul Katagorii este locul ideal dacă vreți să încercați bucătăria locală bască, cu specialitatea casei – pinchos (gustări tradiționale din felii de pâine asezonate cu diferite garnituri).

Aeroporturi

Budapesta Alicante

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Alicante